2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A Fidesz szerint nem megoldás az új választás

Megvizsgálja a közgyűlés feloszlatásának lehetőségét a hódmezővásárhelyi Fidesz, de az alapszervezeti elnök szerint nem megoldás az új választás. Márki-Zay Péter független polgármester szeretne új választásokat a csongrádi városban az együttműködés érdekében.

  • A Fidesz szerint nem megoldás az új választás

Csődöt mondott az együttműködés Hódmezővásárhelyen – ezt mondta a Hír Televíziónak Márki Zay Péter. A polgármester szerint mindenkinek jobb lenne egy új választás, hiszen a fideszes képviselők gyakorlatilag megválasztása óta ellene kampányolnak a városban.

„Most már rendszeresen nem szavazzák meg azokat a támogatásokat, amit a városi sportegyesületeknek szeretnénk adni, nem szavazzák meg azt a hitelfelvételt, amivel a strand túlélése biztosítható, illetve az általuk szorgalmazott utca felújítást el tudnánk végezni. Tehát most olyan mély szintre jutott ez az együttműködés – ha még egyáltalán annak nevezhető – hogy most már a hódmezővásárhelyi gyerekek látják a kárát annak a politikai bosszúnak, amit Lázár János emberei a városon állnak” – mondta a városvezető.

Nyugalmat és békés városépítést szeretne a hódmezővásárhelyi emberek többsége a helyi Fidesz-elnök szerint – aki a hibát a polgármester tevékenységében látja.

„Minden lehetőséget mérlegelünk, ami ezt a helyzetet jobbá teszi, ezzel együtt úgy látjuk, hogy nem ez a megoldás. A megoldás az az, hogy a városépítésre kell sokkal több energiát fordítani. Nem országos politikába és saját karrier építésére kell ezeket az energiákat fektetni, hanem városüzemeltetésére, a város építésére és a városban a béke megteremtésére. Sokkal kevesebb súrlódás lenne a képviselő-testülettel is” – mondta Havasi Katalin.

Lázár János – a térség országgyűlési képviselője egy Facebook-videóval reagált a helyzetre: a város fejlődése szerinte is megtorpant – erre azonban véleménye szerint időközi választás helyett a munka a megoldás.

„Vitákra, bajokra és problémákra egyetlen egy jó megoldás van, a munka. Azt kérem a város képviselő-testületétől és a polgármestertől is, hogy dolgozzanak Hódmezővásárhely fejlődése és gyarapodása érdekében, ha problémák és nehézségek vannak, azt pedig próbálják megoldani. Megválasztotta a város a képviselő-testületet, megválasztotta a város a polgármestert, találjanak megoldást a problémákra” – mondta Lázár.

Amennyiben a hódmezővásárhelyi képviselő-testület pénteken feloszlatná magát, februárban lehetne új választás a csongrádi városban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!