2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A Fidesz sem számított rá, hogy ilyen sok magyar vevő a gyűlölködésre

Hír TV

2018. február 22., csütörtök 07:33, frissítve: csütörtök 09:31

A Fidesz sem számított arra, hogy ilyen sok magyar vevő lesz a gyűlölködésre. Erre pedig biztosabb kampányt alapozhatnak, mint valaha.

Már alig tudja hova fokozni a populista idegenellenes retorikát a magyar kormány, tudósít a The Independent, és Orbán Viktort idézik, aki szerint a muszlimok épp megszállják Európát. A lap által megkérdezett szakértő szerint még a Fideszen belül se számítottak rá, hogy az idegenellenes propaganda ennyire bejön és ilyen hatékonyan lehet a magyarok gyűlöletére építeni, viszont a szakértő arra is emlékeztet, hogy a magyarok szerint a bevándorlás nincs ott az ország legnagyobb problémái között és inkább az egészségüggyel és az oktatással kéne foglalkozni.

Globális bevándorlásellenes ligát szeretne a magyar miniszterelnök, tudósít az amerikai Yahoo. A miniszterelnök évértékelője alapján azt írják, Orbán Viktor a Soros György-ellenességre alapozná a menekültellenességet, Izraelben, Amerikában és Nagy-Britanniában is Soros-ellenes szövetségeseket szeretne találni, de a retorikája miatt legfeljebb csak szélsőségesek támogatására számíthat.

Orbán Viktor hatalmi módszere a démonizálás. Ellenséget teremteni valami nem túl veszélyes dologból, aztán legyőzni azt, legyen az rezsi, migráció, vagy Soros György, vezeti fel a német Süddeutsche Zeitung. A Stop, soros! kampánnyal foglalkoznak, ami egy nem létező fenyegetést akadályozna meg, viszont a Fidesz szavazókat mozgósítani lehet vele.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!