2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

A Fidesz és Lévai ajánlóíveit is lefoglalták

Hír TV

2018. március 16., péntek 09:58, frissítve: péntek 22:19

Választási csalás miatt foglalták le a zuglói Fidesz és Lévai Katalin ajánlóíveit. Az ajánlóíveken ugyanis ugyanabban a sorrendben, ugyanazok a nevek szerepelnek, így felmerült a gyanú, hogy a Fidesz adta oda a saját támogatóinak az adatait Lévainak. Gulyás Gergely szerint nem rajtuk kell számon kérni, hogy az általuk kezelt adatok hogy kerültek a korábbi szocialista miniszterhez.

„Pártunk 106 jelölttel felkészül, és elindul a 2018. évi választáson, a bizalomkampánnyal fogunk megjelenni” – jelentette be február elején Lévai Katalin.

Bizalomra építené a kampányát a Lendülettel Magyarországért párt, amely Lévai Katalint, az MSZP korábbi miniszterét is elindította volna képviselő-jelöltként. A jelöltek bemutatásakor Lévai egy esélyt kért a választóktól arra, hogy bebizonyíthassa alkalmasságfát..

 

„Adjuk meg az esélyt. Szeretném, ha megkapnánk az esélyt, hogy bebizonyíthassuk, hogy mi vagyunk a jobbak” – fogalmazott korábban.

Ezt az esélyt már nem fogja megkapni, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét, mert az ajánlóíveire gyakorlatilag átmásolta a fideszes ajánlóíveken szereplő adatokat.

 

„Számos ajánlóív teljes egészében megegyezett Jelen Tamás (Fidesz) és Lévai Katalin (Lendülettel Magyarországért) ajánlásai között, ugyanabban a sorrendben szerepeltek a nevek, sőt a választási bizottsági ülésen az is felmerült az aláírásokat áttekintve, hogy vélhetőleg ugyanaz a kéz írta az ajánlásokat” – ismertette Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Emiatt a rendőrség is eljárást indított választási csalás miatt, és lefoglalták Lévai és a Fidesz ajánlóíveit is. A kormánypárt frakcióvezetője szerint nem lehet pártján számon kérni, hogy az általuk gyűjtött és tárolt személyes adatok Lévai Katalinhoz kerültek.

– Néhány évvel ezelőtt Lévai Katalin a baloldal majdnem közös jelöltje volt Láng Zsolttal szemben a 2. kerületben. Tehát Lévai Katalint hozzánk kötni politikai tévedés. Erre szerettem volna finoman utalni.
– Nem én kötöttem önökhöz.
– De én kaptam a kérdést, ebből vontam le ezt a következtetést.
– De a fideszes ívek és az ő ívei között nagyon nagy hasonlóság van.
– Igen, mi összegyűjtöttük és leadtuk ezeket az íveket.
– Akkor hogy kerülhetett oda?
– Ezt talán nem nálam kellene megérdeklődni.

Bár elvileg különböző napon írták alá a Fidesz és Lévai ívét, 27 helyen még az aláírások sorrendje is megegyezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!