2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik is kihelyezett frakcióülést tart

,

2017. szeptember 13., szerda 16:41, frissítve: szerda 21:15

Beindult az őszi politikai szezon, a kormánypártok és a két vezető ellenzéki formáció is vidéken ülésezik. Egyelőre kevés információ szivárgott ki az eseményekről, de azt már tudni lehet, hogy minden párt a már megszokott témáival foglalkozik majd elsősorban.

Egymás után érkeznek a politikusok Velencére a Fidesz és a KDNP közös frakcióülésére. A kormánypártok személyi döntések mellett arról határoznak, hogy az őszi ülésszakon milyen témákra húzzák fel a választási kampányt. A Fidesz azt szeretné, hogy a menekültkérdés kerüljön a középpontba.

„A kvóta kérdés, a kötelező kvóta, a betelepítés kérdése, illetve ezzel kapcsolatos kormányzati álláspont, és annak a témának a kifejtése, amit úgy nevezhetünk, hogy 2018 a családok éve” – ismertette a témákat Puskás Imre Fidesz-szóvivő.

A velencei frakcióülésen megjelentek az Együtt politikusai is, hogy tiltakozzanak, mert szerintük a kormánypártok a hatalmuk megtartására koncentrálnak a valódi problémák helyett. „A Fidesz a saját zsebével foglalkozik és azzal, hogy az Orbán család és köre gazdagodjon. Most azt látjuk, hogy a kampányban sem az ország valós ügyeivel fognak foglalkozni” – nyilatkozta Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

Bejelentkezés 17 órakor Velencéről:

Az MSZP-nél a frakció tagjain és Botka László miniszterelnök-jelöltön kívül szakértők is részt vesznek a Hajdúszoboszlói ülésen. Ők az egészségügy és az oktatás problémáiról beszélnek a két napos frakcióülésükön.

„Egyrészt kezdeményezni fogunk egy szembesítő kampányt, a miniszterelnök-jelölt programelemeit fogjuk megjeleníteni, illetve a Parlament falain kívül is tervezünk olyan részországgyűléseket az ország több pontján, ahol a nyugdíjról, az oktatási rendszerről, az egészségügy rendbetételéről fogunk konzultálni helyi szakemberekkel, és szeretnénk bemutatni azt a programot, amely a Magyar Szocialista Párt választási programja lesz” – nyilatkozta Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető.

A Jobbik is az egészségügy és az oktatás témáját tartja a legfontosabb megvitatandó kérdésnek, de Siófokon átbeszélik a bérunióról indított kezdeményezésüket is.

„Nem csak és kizárólag a parlamenti ülésszakra készülünk fel, hanem kimondottan a kampány és azon belül is – ami még fontosabb – a kormányzati feladatkörre való felkészülés lesz a három nap fő témája. Hogyha külön ki kell emelni valamit, akkor egyértelmű, hogy az oktatás, az egészségügy és a szociális kérdések kerülnek előtérbe. Lesz egy külön szegmense tartalmi értelemben, ez pedig a béruniós aláírásgyűjtés megvalósítás, és az elkövetkezendő hónapokra való feladatok” – közölte a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám.

Az LMP-frakció pénteken ül össze Zalaegerszegen, ők a választás mellett főleg a paksi bővítés leállításáért folytatott kampánnyal foglalkoznak majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!