2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ballada egy szolgafiú emlékére 02:00

Belföld

A DK és az MSZP kiáll Czeglédy megbízása mellett, a Momentum viszont elítéli

Törölték a szocialisták Czeglédy Csaba párttagságát - értesült a Magyar Nemzet. Ennek ellenére az MSZP a DK mellett továbbra is kiáll Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának újbudai és erzsébetvárosi megbízatása mellett. László Imre, Újbuda polgármestere kedden azt mondta, megbízik a költségvetési csalással gyanúsított ügyvédben. A Momentum elnöke eközben azt nyilatkozta a válasz online-nak: még nem tudja, a DK képes lesz-e belátni az ordas nagy hibát, amelyet Czeglédy Csaba megbízásával elkövetett.

  • A DK és az MSZP kiáll Czeglédy megbízása mellett, a Momentum viszont elítéli

Csak három hónapra kötött az újbudai önkormányzat szerződést a Czeglédy Csaba által vezetett ügyvédi irodával - ezzel védekezett Újbuda vezetője, a DK-s László Imre egy kedd esti konferencián.

A hétvégén derült ki, hogy a DK-s vezetésű Erzsébetváros és Újbuda Gyurcsány Ferenc költségvetési csalással vádolt ügyvédjét bízta meg az önkormányzatok jogi képviseletével és a szerződések felülvizsgálatával.

László Imre arra a kérdésre már nem válaszolt egyértelműen, hogy miért pont Czeglédy irodáját kellett megbízni.

Biztos vagyok, hogy Czeglédy Csaba jó minőségű munkát fog végezni

- erősítette meg a Gyurcsány-párt frakcióvezető-helyettes is. Arató Gergely szerint Czeglédy kiemelten alkalmas a feladatra.

Nem talált kifogást Czeglédy megbízásában Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-es polgármestere sem. A szocialisták ugyanakkor törölték Czeglédy párttagságát - tudta meg a Magyar Nemzet.

Még nem tudjuk, a DK képes lesz-e belátni az ordas nagy hibát, amelyet Czeglédy Csaba megbízásával elkövetett

- ezt már a Momentum elnöke nyilatkozta a válasz online-nak adott interjújában.

Korábban pedig Újbuda momentumos alpolgármestere közösségi oldalán azt írta: egyik kerületben sem tudtak Czeglédy megbízásáról, a Gyurcsány-párti polgármesterek egyeztetés nélkül döntöttek.

Bár Soproni Tamás Terézváros momentumos polgármestere korábban még ragaszkodott ahhoz, hogy a hivatali visszaélés bűntette miatt elítélt Hatvani Csaba ne kapjon helyet a terézvárosi önkormányzatban, kedden már nem fogalmazott ennyire élesen Czeglédy Csabával kapcsolatban. A politikus ugyanakkor azt megerősítette: nem tervez szerződést kötni Czeglédy irodájával.

Megy a lóvé kiosztása, ennyi történik

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felháborítónak nevezte, hogy közpénzből egy olyan személyt bíztak meg a két kerület átvilágításával, aki jelenleg is eljárás alatt áll.

Az újbudai és az erzsébetvárosi döntéssel az LMP sem ért egyet: a párt olyan törvényjavaslatot készít elő, ami megakadályozná a Czeglédy Csabáéhoz hasonló megbízásokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Baloldali üres ígéretek Miskolcon

Kibújik a szög a zsákból, a baloldal üres ígéretekkel vezette meg az embereket -így fogadta a Fidesz miskolci szervezete a polgármester kijelentéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!