2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

A DK elnapolná a szavazást, a Fidesz a szocialistákat szembesítette

A szavazás elnapolását kéri a Demokratikus Koalíció a kormánypártoktól a munka törvénykönyvének módosítása ügyében. Szerintük nem volt kimerítő a szavazást megelőző vita. A szocialisták szerint a Fidesz ellehetetlenítené a munkavállalókat a módosítással és csak a kivándorlást növelnék. A Fidesz viszont arra emlékeztetett, hogy a szocialisták kormányzása idején egymillió munkahely szűnt meg, és adókkal sújtották a dolgozókat.

  • A DK elnapolná a szavazást, a Fidesz a szocialistákat szembesítette

Vegye le napirendjéről az Országgyűlés a munka törvénykönyvének módosításáról szóló szavazást, erre kéri a Demokratikus Koalíció a kormánypártot. A DK szerint nem lehet a törvényről jogszerű szavazást tartani, mivel állítása szerint az erről szóló vita nem volt szabályos. „Emlékeztetünk arra, hogy Lezsák Sándor levezető elnökként a rabszolgatörvény általános vitájánál belefojtotta a szót az ellenzéki képviselőkbe, más képviselőknek nem adott szót a jelentkezés ellenére sem, éppen ezért szabálytalanul zárta le az általános vitát. Emiatt az ellenzéki pártok az MSZP-től a Jobbikig egy közös beadvánnyal fordultak az igazságügyi bizottsághoz, amiben kezdeményezték az általános vita folytatását” – mondta Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője.

A szocialisták is ellenzik a törvényt, szerintük a törvénymódosítás összefoglalva nem szól másról, mint, hogy több munkáért kevesebb pénzt fognak keresni a munkavállalók. „Jelenleg a magyar átlagbérek a Visegrádi országok versenyében is az utolsó helyen vannak. Most pedig a Fidesz azt várja el, hogy ezért a pénzért még többet dolgozzanak. Nem lesznek képesek itthon tartani a fiatalokat, a családosokat és lassan Magyarország kivándorlóországgá válik” – így az MSZP elnökségi tagja, Bihal Dávid.

A Fidesz szerint a szocialistáknak nincs joga a törvénymódosítást kritizálni, hiszen csaknem egymillió embert tettek munkanélkülivé, magas adókkal és megszorításokkal tették tönkre a munkavállalókat. „A Fidesz-KDNP mindig is a munkahely teremtést tartotta a fő céljának. 2010 óta több, mint 700 ezer új munkahelyet hoztunk létre és természetesen továbbra is az egymillió új munkahely az elsődleges célunk” – szögezte le Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A törvénymódosításról akár már jövő szerdán dönthet a parlament. A szakszervezetek szombatra szerveznek tiltakozást a javaslat ellen.

„A Fidesz-KDNP mindig is a munkahelyteremtés kormánya volt szemben a szocialistákkal, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé. Mi nyolc év alatt közel 800 ezer munkahelyet teremtettünk és folyamatosan emeljük a béreket és most is az a célunk, hogy aki többet akar dolgozni és így többet akar keresni az elől a bürokratikus akadályokat lebontsuk. Éppen ezért a kormány támogatja, hogy a dolgozók lehetőséget kapjanak önként vállalt munkavégzéshez, annak érdekében, hogy többet tudjanak keresni. De ehhez mindig szükség van a dolgozók beleegyezésére”. (Hollik István, kormányszóvivő, Fidesz-KDNP)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!