2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A Demokrata házelnök megsértette a szabályokat

Botrány tört ki az Egyesült Államokban miután a Demokrata házelnök maszk nélkül ment be egy fodrászüzletbe. Nancy Pelosi ezzel megsértette az előírásokat. A politikus azzal védekezett, hogy egy átverés áldozata lett. Az Egyesült Államok továbbra is a világ legfertőzöttebb országának számít. Az USA-ban eddig 6 millió 300 ezer ember kapta el a vírust. Brazíliában is aggasztó a helyzet, a latin-amerikai országban már több mint 4 millió fertőzöttet tartanak nyilván.

  • A Demokrata házelnök megsértette a szabályokat

Hatalmas felháborodást váltott ki az alábbi videó az Egyesült Államokban. A felvételen ugyanis az látható, ahogy a demokrata házelnök maszk nélkül sétál be egy fodrászüzletbe.

Nancy Pelosi egyébként rendszeresen, élesen kritizálja az elnököt, amiért nem takarja el az arcát. A vezető demokrata politikus San Franciscóban sértette meg a városban érvényben lévő szabályokat azzal, hogy az üzletben nem vett fel maszkot.

Pelosi azzal védekezett, hogy egy átverés áldozata lett. A republikánusok szerint képmutató a demokrata házelnök viselkedése. 

Az Egyesült Államok továbbra is a világ legfertőzöttebb országának számít. Az USA-ban eddig 6 millió 300 ezer ember kapta el a vírust.

New Yorkban ismét megnyitottak az edzőtermek. A sportolni vágyóknak azonban be kell tartaniuk az előírásokat.

Nagyon izgatott voltam. Korán keltem, alig bírtam aludni. Nagyon jó érzés újra itt lenni és ismét mozogni

- mondta egy new yorki férfi.

Az Egyesült Államokban Kalifornia, Texas, Florida és New York államban a legrosszabb a helyzet. Utóbbiban követelte a legtöbb áldozatot a vírus. New York államban 33 ezren, New Jerseyben pedig 16 ezren vesztették életüket. 

Az USA után Brazíliában regisztrálták a legtöbb megbetegedést. 

Brazíliában tragikusak a járványügyi adatok. Csaknem 124 ezeren vesztették életüket a vírus miatt. A fertőzöttek száma pedig már átlépte a 4 milliót. Ráadásul ez a szám csak a töredéke a valós adatoknak. Múlt héten ugyan csökkent a halálozási arány, de ennek csak azok a politikusok örültek, akik a lazítások hívei - mondta ez a brazil orvos

Május óta először csökkent a napi halálozások aránya. Szakértők szerint ennek ellenére továbbra is gyors ütemben terjed a járvány.

Véleményem szerint ez a járvány kezelése nem sikerült jól. Úgy gondolom, hogy más intézkedéseket kellett volna hozni a helyzet megoldására. Komolyabb ellenőrzésekre lett volna szükség

- nyilatkozta egy brazil férfi.

A világ 3. legfertőzöttebb országa az 1,3 millád lakosú India. A dél ázsiai országban egy nap alatt 83 ezer 883 új esetet regisztráltak. A világ 2. legnépesebb országában a fertőzöttek száma már megközelíti a 4 milliót.

Mahárástraban, amely a vírus által legsúlyosabban érintett állam, az elmúlt időszakban naponta 17 000 embernél mutatták ki a fertőzést.

India a magas esetek ellenére is folytatja a szigorítások enyhítését.

Világszerte eddig 867 ezer ember vesztette életét a koronavírus miatt és 18 millióan gyógyultak meg.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!