2020. február 19.,
szerda, Zsuzsanna napja

A család a legbelső vágy, míg a zene a legfőbb szenvedély

Hír TV

2018. december 22., szombat 18:48, frissítve: szombat 19:37

Kokas Katalin számára a zene és a család élete egészen korai időszakától kéz a kézben jár. "Férjem, Kelemen Barnabás padtársam volt szolfézs órákon, és 17 évesen már tudtam, hogy ő lesz a férjem." - idézte fel pályája kezdetét Kokas Katalin hegedűművésznő. Az Ikon adásában családjáról és a zenéről egyaránt mesélt.

A zene az élet része, olyan, mint a fogmosás. A család segítsége, a háttérország nagyon fontos. Kokas Katalin számára a brácsázás és hegedülés egyaránt fontos, hisz munkássága legismertebb része, a vonósnégyes is négy ember házassága. Gyerekkortól kezdve életcélnak tekintették férjével ezt a zenei formát, de a magánélet ezt már nem tesziu a korábbi formában lehetővé.

Kokas Katalin Moszkvától Szentendréig, Norvégián át a tengerentúlig utazik, kamarazenészként CD-t rögzített. Férje a zenében is társa. Hogy mi volt, a tyúk vagy a tojás, nehéz eldönteni: előbb zenéltünk együtt, minthogy beszéltünk volna.- vallja Kokas Katalin. Aki ahogy zenél, olyan ember, többet tudunk meg róla, mintha csak beszélgetnénk - vallja a hegedűművész

A zene és család olyan elválaszthatatlan, hogy Olga lányuk három napos korában volt az első koncertjén, tíz naposan már Velencében turnézott, hisz születése után pár nappal épp Bartók összes kvartettjét játszotta el a híres édesanya. Gyermekeik nem biztos, hogy követik szüleik pályáját, hisz ez az élet nagyon mozgalmas. A stabil kapcsolatok ritkák a művészéletben, így nem is várják el gyermekeiktől, hogy ezt az életet válasszák. A cél egy zenei szalon, és egy 15 éves terv valósulhat meg nemsokára. 

Nézzék meg a teljes interjút!