2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A Célpont megtalálta, hogy hol bújtatja a kormány a bevándorlókat

Hír TV

2018. május 26., szombat 12:57, frissítve: szombat 19:48

Egy második kerületi rehabilitációs központban bukkant migránsokra Célpont című műsorunk. Ugyan az Index szerint egy leégett otthonból költöztették át a menekült családokat tavaly decemberben, az egyik afgán családfő arról beszélt, hogy nemrég küldték vissza őket Németországból. A bentlakók szerint csaknem egy éve szállásolnak el bevándorlókat az intézményben, a fenntartó a Célpont megkeresésére nem reagált.

Budapesten a második kerületi Marczibányi téren, található a Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Központja, vagyis a MEREK. Ez egy Állami fenntartású intézmény, itt bújtatja a kormány a bevándorlókat - derítette ki a Célpont.

A Hír TV műsorának az egyik bentlakó azt mondta, sokan vannak.  „Én ezt láttam, hogy ugyanúgy étkeznek, ugyanúgy kapnak ellátást, használják a mosdót, zuhanyzót, van nekik elszállásolva, valami elkülönített hely, szóval nem a gyerekekkel vannak. Nem beszélnek velünk. Nem zavarnak, csak én nem gondolom, hogy ez idevaló dolog” – vélte.

Van olyan bentlakó is, aki már majdnem egy éve tud a budai migránsokról. „Nem ennyi időre jöttek ők, csak meghosszabbították nekik a szállást, mert már volt róla szó, hogy év elején elköltöznek és... És aztán mégsem. Úgyhogy most nem tudom, hogy meddig lesznek” – hangsúlyozta.

Az egyik bentlakó arról mesélt a Célpontnak, hogy több probléma is volt már a bevándorlókkal.

-Van egy arab család, azok kifejezetten, a gyerekek is ilyen nagyon kis veszett kutyák. De tényleg. Már kővel is megdobálták az egyik srácot.
-Riporter: Ezt jelentették?
-Meg a rendőrséget is kellett már hozzájuk hívni éjszaka, mert a hapsi megkupálta a feleségét.
-Riporter: Jelezték ezt már az igazgatóság felé?
-Micsodát?
-Riporter: Ezt, hogy voltak atrocitások vagy problémák.
-Ó, hát ők tudják meg legelőször, persze.
-Riporter: És nem tesznek semmit?
-Itt? Pff... Nem.

A Célpont megtalálta az egyik bentlakó afgán családot, akik egy hónapja vannak hazánkban.

-Egy hónapja.
-Riporter: És honnan jöttetek?
-Afganisztánból.
-Riporter: És mikor jöttetek Magyarországra?
-Egy hónapja.
-Riporter: És milyen hosszú volt az út Magyarországra?
-Négy hónapot éltünk Németországban, Németország pedig deportált Magyarországra.

Az család nem elégedett az ellátással, szerintük kicsi a szoba, az étel pedig nem jó.

A műsor megkereste a fenntartót, vagyis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot is, akik sem a telefonos, sem pedig az írásos megkeresésre nem reagáltak, így nem tudható, hogy pontosan hány bevándorlót bújtatnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alá tartozó intézményekben és az sem, hogy mennyibe kerül az ő ellátásuk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!