2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A bölcsődei nevelők is beállnak a sorba

2016. április 16., szombat 09:04, frissítve: szombat 21:47

Nem nyitnak ki jövő szerdán azok a bölcsődék, amelyek dolgozói csatlakoznak a pedagógusok és a szociális ágazat egész napos sztrájkjához. Ezeknek az intézményeknek ugyanis – az iskolákkal és óvodákkal ellentétben – nem kell elégséges szolgáltatást nyújtaniuk.

Rendszeres érdekegyeztetést és 20 százalékos béremelést követelnek a teljes szociális ágazatnak, valamint hogy a munkaközi szünet legyen a teljes munkaidő része. A kialakult bérkülönbségek miatt azt is el szeretnék érni, hogy a pedagógus-életpálya középfokú bértáblája vonatkozzon a középfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre is.

„A Kúria kimondta a héten, hogy a bölcsődei dolgozókat elégséges szolgáltatás kötelezettsége nem terheli, bár mi ezeket a tárgyalásokat lefolytattuk az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel. Még nem tudjuk pontosan, hogy hány bölcsődét érint, hiszen a kollégák visszajelzése folyamatosan zajlik. Az azért már látható, hogy a főváros területén bizonyosan erőteljes lesz a nyomásgyakorlás, de a vidéki kollégák is folyamatosan jeleznek vissza a részvételi szándékokról” – nyilatkozta Szűcs Viktória, a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság ügyvivője, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!