2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A BKK-botrányban érintett T-Systems felel a paksi védelemért

2017. szeptember 13., szerda 19:27, frissítve: szerda 22:02

Már böngészhetők a paksi szerződések, a Közérdekvédelmi Központ a honlapján nyilvánosságra hozta a 2014 és 2016 közötti megállapodásokat.

A több ezer oldalnyi dokumentumot még tanulmányozzák a szakemberek és a sajtó, de annyi már kiderült, hogy a BKK-botrányban érintett T-Systems felel a paksi kibervédelemért, és egymilliárd forint ment el kommunikációs tendereken.

„Ha a mennyiséget nézzük, kétszázötven-kétszázhatvan szerződésről van szó, több ezer oldalnyi anyag. Jórészt olyan szakértői szolgáltatások, amelyeket szakértői szervezetekkel kötöttek – ezek nagyságrendileg néhány millió forintos szerződések. A nagyobb értékű szerződések a médiaszolgáltatásokra, kommunikációs tevékenységekre irányultak; itt már százmilliós nagyságrendű az az összeg, amelyet kommunikációs, illetve közvélemény-kutatási célra kötött a Paks II. Zrt.” – nyilatkozta Szilágyi Péter, a Közérdekvédelmi Központ jogi munkatársa.

Közben a Közbeszerzési Értesítőből az is kiderült, hogy csaknem 100 millió forintért rendelt független tanulmányt saját leánycégétől az állami MVM paksi bővítéséért felelős cége. A pályázat egyetlen ajánlattevőjeként az MVM mérnökirodája vizsgálhatja, hogy az új atomerőmű létesítése milyen hatással lesz a mostani blokkokra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!