2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A bíróság szerint semmi gond a pécsi civilek megbélyegzésével

Hír TV

2018. július 11., szerda 07:03, frissítve: szerda 07:10

Első fokon pert vesztett a Pécsi székhelyű Emberség Erejével Alapítvány a Szekszárdi Törvényszéken. A civilek Pécs önkormányzatát, Páva Zsolt polgármestert és Hoppál Péter Fideszes országgyűlési képviselőt perelték be személyiségi jogaik megsértése miatt.

A város illetve a politikusok elfogadtak egy olyan nyilatkozatot, melyben azt kérték Pécs polgáraitól, ne adjanak nekik bérbe irodát, mert Soros György pénzeli őket. A bíróság szerint a választások előtti kiélezett helyzetben politikai értékítéletet mondtak az alperesek, ami miatt nem csorbult az alapítvány személyiségi joga.

„Kicsit meg vagyok lepve, de én mondjuk, nem vagyok jogász, tehát nyilván azért vágtunk bele ebbe az ügybe, mert azt gondoltam, hogy igazunk van. A másik oldalról meg azt is tudtuk, hogy ez most egy mérföldkő, valószínűleg nincs vége. Akkor sincs vége, hogyha itt most számunkra valamiféle pozitívabb döntés születik. Azt gondolom, hogy akkor pedig az alperesek fellebbeztek volna. Ezt fogjuk mi is tenni, megyünk másodfokra” – jelentette ki az alapítvány elnöke, Nyirati András.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!