2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A baloldali politológus elmondta, szerinte miért nincs lázadás Orbán Viktor rendszere ellen

Lényegében minden rendszer, amit az Orbán-kormány felállított, növeli a társadalmi egyenlőtlenséget, kiszorítja azokat a társadalom perifériájára, akik már amúgy is nehéz helyzetben voltak – állítja Lengyel László publicista, politológus. Úgy véli, ez a társadalmi csoport dühös, de hozzá van szokva a megaláztatáshoz és beletörődöttséghez, amit az Orbán-rendszer rájuk nyom.

  • A baloldali politológus elmondta, szerinte miért nincs lázadás Orbán Viktor rendszere ellen

A Mandiner beszámolója szerint a Klikk TV Heti Egyenleg című legújabb adásában Bánó András és vendégei, Lendvai Ildikó és Lengyel László voltak, utóbbi szerint a magyar politika és a társadalom paradoxona, hogy más országokban jóval kisebb infláció komoly társadalmi válságokat okoz. Kiemelte, hogy miközben Amerikában minimális az infláció a magyarhoz képest, 

folyamatosan szemrehányásokat tesznek Bidennek a magyar kormányzati nyilvánosságban. 

Úgy látja, hogy ez azt mutatja, hogy Magyarországon a közvetlen összefüggés a politika és a gazdaság között nem olyan, mint azt feltételeznénk. Lengyel szerint az egyik magyarázat abban áll, hogy a magyar választó nem lát a Fidesszel szemben alternatív politikát. Úgy véli, hogy „már káoszban élünk, de a magyar társadalom nagy része ezt rendként fogja föl, jobban fél attól, hogy Orbán Viktor kormányának távozása sokkal nagyobb káoszt okozna”. 

A beszélgetést az alábbiakban tekinthető meg:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!