2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

A baloldali összefogás mélyen hallgat Fekete-Győr fenyegetése után

2021. március 15., hétfő 17:20

Egy olyan politikus, akinek számít a vélemény- és szólásszabadság nem tehet olyan kijelentést, mint Fekete-Győr András - jelentette ki híradónknak a kormánypártok kommunikációs igazgatója. A Momentum elnöke -aki egyben a párt miniszterelnök-jelöltje is-, pár nappal ezelőtt azt mondta, hogy egyes jobboldali újságírókat eltiltaná a foglalkozásuktól. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség is aggasztónak nevezte Fekete-Győr szavait.

A sajtószabadság fontosságát hangsúlyozta március 15-e alkalmából a Momentum elnökségi tagja, az ellenzéki pártok közös videójában. Orosz Anna szerint Magyarországon nincs helye a cenzúrának, és a szabad nemzethez szabad sajtóra van szükség.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje pár nappal ezelőtt még máshogy vélekedett: Fekete-Győr András Facebook videójában jelentette ki, hogy egyes jobboldali újságírókat eltiltaná a foglalkozásuktól.

Rendkívül aggasztó Fekete-Győr András videójában elhangzott fenyegetés - így reagált a Momentum elnökének kijelentésére a Magyar Nemzeti Médiaszövetség. Közleményükben azt írták, kötelességüknek érzik, hogy megszólaljanak az egész médiaszakmát érintő kirohanás ellen, amelynek az ünnep előtti közreadását tudatos ünneprontásnak tekintik. Emellett felszólították a politikust, hogy tárja a nyilvánosság elé: folyik-e az újságírók listázása, vagy propagandistának nyilvánítása a pártban vagy az ellenzéki összefogás programjának megalkotásában

Egy olyan politikus, akinek számít a vélemény-és szólásszabadság, ilyen kijelentést nem tehet- hangsúlyozta a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Hollik István arra hívta fel a figyelmet:

sem a balliberális pártok, sem a nemzetközi szervezetek nem határolódtak el a Momentum politikusának kijelentésétől.

Nem ez volt az első eset, hogy a Momentum elnöke újságírókat bírált: Fekete-Győr András pár évvel ezelőtt az Origo szerkesztőségébe rontott be és vegzált egy újságírót. Az esetről a párt első embere engedély nélkül felvételt is készített.

HírTV