2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

A baloldal szerint az MSZP nem felelős Korózs álmentős videója miatt

Az MSZP és a DK szerint sem felelős a szocialista párt Korózs Lajos botrányos videója miatt. Mesterházy Attila a párt korábbi elnöke is a magát mentőtisztnek mondó Németh Athinára hárítja a felelősséget. A DK szerint sem Korózsnak, sem az álmentős nőre többször hivatkozó Szabó Tímeának nem kell lemondania. A Külgazdasági és külügyminiszter szerint az ellenzék célja ezzel is a politikai haszonszerzés és a kormány, illetve a védekezés gyengítése volt.

  • A baloldal szerint az MSZP nem felelős Korózs álmentős videója miatt

Valótlanságokat állított Korózs Lajos az elhíresült álmentős videóban. Azóta az interjút adó nőről kiderült, hogy semmivel nem tudja igazolni egészségügyi végzettségét. Azt sem tudta megmondani, hogy melyik intézményben szerzett képesítést.

A botrány hatására a szocialisták vizsgálatot indítottak, amit egy nap alatt le is zárták. Tóth Bertalan pártelnök szerint nincs felelős, Korózs Lajos és a videó készítői pedig nem hibáztak.

Mesterházy Attila korábbi pártelnök elismerte, hogy valótlanságok hangzottak el a felvételen, de ő is Korózs Lajost mentegette és Németh Athinára hárította a felelősséget. Azt mondta, csupán azt bánják, hogy nem érték el céljukat a videóval.

Azzal, hogy ez a hölgy úgy tűnik, hogy hogy mondjam, nagyobbat mondott, vagy szélhámosságokat állított, ezzel ugye egy picit az ügy is sérült, és ez baj, hiszen azért ez egy komoly probléma volt a magyar családok életében, ahogy ez zajlott ez az ágykiürítés. Tehát én inkább engem az tölt el szomorúsággal, hogy egy fontos magyar egészségügyi, politikai, vagy társadalmi ügy hát így tulajdonképpen lejáratódott az által, hogy valaki szélhámosságot csinált belőle

- mondta Mesterházy Attila.

A DK szerint Szabó Tímeának és Korózs Lajosnak sem kell lemondania. Varju László elfogadja az MSZP vizsgálatának eredményét is.

Szerintem minden normális párt ilyenkor azt nyilatkozza, hogy minden párt saját belügye, hogy hogyan intézi ezt a dolgot és ők elvégezték ezt a vizsgálatot, számukra áll rendelkezésre a legtöbb információ, a döntést meghozták és ennek megfelelően tudomásul veszem

- fogalmazott Varju László.

A Külgazdasági és külügyminiszter is reagált a videóra a parlamentben. Szijjártó Péter szerint az ellenzék kizárólag a kormányt és a védekezést kívánata gyengíteni a járvány idején. 

Persze tudjuk, az ellenzék dolga a kritizálás, és a kormány támadása. Azonban van, legalábbis kellene hogy legyen egy határ. Például hogy emberéletekkel nem szórakoznak, hogy a mentőkkel nem szórakoznak. Hogy a mentők iránti bizalmat nem ássák alá, és nem hazudnak mentősnek valakit, aki soha nem is volt az. Ezt a határvonalat azonban sikerült átlépni, ráadásul a járvány idején amikor emberek életéért kell, illetve kellett volna küzdeni

- mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A Miniszter hozzátette, az ellenzéknek a politikai haszonszerzés járt a fejében, ugyanakkor annyira nem naivak, hogy bocsánat kérést várjanak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!