2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A 99 Mozgalom ötszázmilliós „mikroadományáról” egy embert gyanúsítottként hallgattak ki

Hatalmas fordulatot vett a napokban a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom gyanús pénzügyei miatt sok száz milliós költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása ügyében zajló nyomozás. A hatóság ugyanis gyanúsítottként hallgathatta ki a főpolgármester egyik bizalmasát. Miként jutottunk el idáig? Cikkünkben felidézzük, mit lehet tudni eddig a szövevényes bűnügy hátteréről.

  • A 99 Mozgalom ötszázmilliós „mikroadományáról” egy embert gyanúsítottként hallgattak ki

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, minden bizonnyal a gyanúsított nem más, mint Perjés Gábor párbeszédes politikus, a 99 Mozgalom hivatalos képviselője. A feltételezést, hogy Perjést hallgathatták ki, az is alátámasztja, hogy a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.

A 99 Mozgalomról azt kell tudni, hogy ez a szervezet finanszírozta 2021-ben Karácsony Gergely előválasztási kampányát. Az alapítók névsorában számos baloldali művész, gazdasági és közéleti személy is szerepelt. A cél az volt, hogy egy erős baloldali ernyőszervezetet jöjjön létre. A főpolgármester az előválasztás második fordulója előtt azonban visszalépett Márki-Zay Péter javára, a 99 Mozgalom pedig eltűnt a színről.

A mozgalom neve ugyanakkor két évvel az előválasztási kampány után újra előkerült és kirobbant a baloldal egyik legnagyobb kampányfinanszírozási botránya: tavaly nyáron feloldották ugyanis a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentését, amelyet a 2022-es országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról készítettek. A beszámolóból egyebek mellett kiderült, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban. A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!