2019. május 27.,
hétfő, Hella napja

’56-os hőst gyalázott volna a Jobbik

Hír TV

2019. április 12., péntek 17:15

'56-os hős lejáratásáról ötleteltek a résztvevők a Jobbik júniusi testületi ülésén. Arról beszéltek, hogy mivel tudnák megtámadni Pongrátz Andrást, a Sztálin szobor egyik ledöntőjét. Azért akartak ellene hadjáratot indítani, mert azt kérte, hogy adják vissza a bátyja által a Jobbik alakuló gyűlésén átadott lyukas zászlót.

Testületi ülésen tárgyalt a Jobbik a tavalyi választási vereség után a párt kommunikációjának fejlesztéséről június 11-én. Ez volt az az összejövetel, amelyen Silhavy Máté, a párt kommunikációs vezetője farhát kommandónak nevezte a nyugdíjasokat. Volt azonban egy másik napirendi pontja is a tanácskozásnak. Az ülés előtt egy nappal ugyanis Pongrátz András, ’56-os hős, a Sztálin-szobor egyik ledöntője, azt kérte a Jobbik vezetésétől, hogy adják vissza a bátyja által a párt alakuló gyűlésén átadott lyukas zászlót. A résztvevők ezután arról kezdtek el ötletelni, hogy miként tudnák lejáratni Pongrácz Andrást. Az egyik javaslat az volt, hogy befolyásolhatónak nevezik az idős szabadságharcost, mivel úgy vélték, hogy a Facebook-fiókját Novák Előd kezelte. A párt országgyűlési képviselője megkérdőjelezte az információ hitelességét.

"Számtalan hazugság jelent meg a Jobbikkal kapcsolatban úgynevezett kiszivárogtatások kapcsán, a jövőben kíváncsian várom, hogy valamilyen bizonyítékot evvel kapcsolatban bárki nyilvánosságra tud-e hozni, és akkor tudunk majd rá érdemben reagálni' – közölte Kepli Lajos.

Az eseményről kiszivárgott hangfelvételen azonban jól hallható, ahogy Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője javaslatot tesz Pongrátz András lejáratására.

 

Érkezett egy másik javaslat is Pongrátz András ellen. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke azt tanácsolta, hogy aktivizálják Murányi Leventét.

 

Murányi Levente azonban elutasította ezt a kérést. Ő volt az, aki ’56-os forradalmárként korábban azért nem vett részt a Jobbikkal a kormányellenes demonstrációkon, mert nem akarta vállalni, hogy vörös zászlók társaságában tüntessen, Gyurcsány Ferencet és Niedermüller Pétert pedig nem emberi kategóriaként aposztrofálta.

Novák Előd a feltételezést is abszurdnak nevezte azzal kapcsolatban, hogy valaha is kezelte volna Pongrátz András közösségi oldalát. A politikus rendkívül méltatlannak nevezte, hogy a Jobbik egy ’56-os hőst is képesek lett volna lejárató kampány célkeresztjébe tenni, illetve ’56-os hősöket is egymás ellen ugrasztani.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke hozzátette: a Jobbik már végérvényesen dezertált a nemzeti oldalról és átállt a balliberális erőkhöz.

Hír TV