2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

3341 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

2020. május 13., szerda 07:20

Az elmúlt egy napban 28-al, 3341-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg. Ezzel 430-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma. A kórházból 1102-en távoztak gyógyultan. Az aktív fertőzöttek száma pedig 1809 főre csökkent. Továbbra is Budapest és Pest megye a legfertőzöttebb, míg Békés és Vas megyében a legjobb a helyzet. 688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

 

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

Koronavirus.gov.hu