2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

260 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet

Hír TV

2019. január 31., csütörtök 16:10, frissítve: csütörtök 16:13

Csaknem 260 millió forintnyi felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség elnevezésű adventi pénzadománygyűjtésén. Az adományok 90 százalékát idén is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjaik működtetésére, fejlesztésére fordítják. Advent időszakában 406 ezer alkalommal tárcsázták országszerte a telefonszámot, hívásonként 250 forintot felajánlva. Az adományvonalon több mint 101,5 millió forint érkezett.

A hideg beköszöntével idén is több száz család kapott tüzelőt az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából. A hasított fa kiosztása a karácsonyi adománygyűjtő akció része volt. Az adventi időszakban összesen 259 millió forintot ajánlottak fel a szervezetnek.

„Amikor a köszönetről van szó, akkor az első szavunk az mindig a magánadományozók felé szól, hiszen ők az a közösség, akik a segélyszervezetet szinte az 1991 kezdettől fogva építik és támogatják. Ez egy egyre bővülő kör, vannak olyanok, akik karácsonykor csatlakoznak be egyszer egy évben, de vannak olyanok is, akik akár ma már rendszeres havi támogatással segítik a munkánkat” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az egyik hipermarket is csatlakozott az akcióhoz, ahol kuponok megvásárlásával támogathatták a szervezetet. Így több, mint 66 millió forint gyűlt össze.

„Ez a lassan egy évtizedre visszatekintő együttműködésünk nem erre a hat hetes adománygyűjtési akcióra korlátozódik, hanem egész évben folyamatos különböző programokat támogatunk. Többek között a tavaszi felhőtlen gyermekkoros gyűjtést, együtt dolgozunk a segélyszervezettel, illetve a segélyszervezet minden évben részt vesz a Tesco több ezer munkatársának szóló családi és sport napokon, ahol érzékenyítő programokat tart az én kollégáim számára a segélyszervezet, illetve a segélyszervezet segítségével tudunk mi még több segítséget nyújtani” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco szóvivője.

A befolyt, csaknem 260 millió forintból az Ökumenikus Segélyszervezet idén a többi közt bővíti a debreceni és az olaszliszkai szociális és fejlesztési központját, de a gyulai hajléktalanokat segítő éjjeli menedéket is felújítják majd.

„Ami a kiemelt fejlesztéseket illeti, ugye az egész évi munkánkról van szó, a központjaink mutatják azt, hogy mennyire kiterjedt tevékenységet végez a segélyszervezet és látható, hogy szinte minden évben egy újabb pöttyel gazdagodik ez a térkép. Ez így lesz majd az idei évben” – mondta Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója.

A szervezet tavaly adventkor 23. alkalommal indította el az országos adventi pénzadománygyűjtését.