2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

260 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet

Csaknem 260 millió forintnyi felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség elnevezésű adventi pénzadománygyűjtésén. Az adományok 90 százalékát idén is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjaik működtetésére, fejlesztésére fordítják. Advent időszakában 406 ezer alkalommal tárcsázták országszerte a telefonszámot, hívásonként 250 forintot felajánlva. Az adományvonalon több mint 101,5 millió forint érkezett.

  • 260 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet

A hideg beköszöntével idén is több száz család kapott tüzelőt az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából. A hasított fa kiosztása a karácsonyi adománygyűjtő akció része volt. Az adventi időszakban összesen 259 millió forintot ajánlottak fel a szervezetnek.

„Amikor a köszönetről van szó, akkor az első szavunk az mindig a magánadományozók felé szól, hiszen ők az a közösség, akik a segélyszervezetet szinte az 1991 kezdettől fogva építik és támogatják. Ez egy egyre bővülő kör, vannak olyanok, akik karácsonykor csatlakoznak be egyszer egy évben, de vannak olyanok is, akik akár ma már rendszeres havi támogatással segítik a munkánkat” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az egyik hipermarket is csatlakozott az akcióhoz, ahol kuponok megvásárlásával támogathatták a szervezetet. Így több, mint 66 millió forint gyűlt össze.

„Ez a lassan egy évtizedre visszatekintő együttműködésünk nem erre a hat hetes adománygyűjtési akcióra korlátozódik, hanem egész évben folyamatos különböző programokat támogatunk. Többek között a tavaszi felhőtlen gyermekkoros gyűjtést, együtt dolgozunk a segélyszervezettel, illetve a segélyszervezet minden évben részt vesz a Tesco több ezer munkatársának szóló családi és sport napokon, ahol érzékenyítő programokat tart az én kollégáim számára a segélyszervezet, illetve a segélyszervezet segítségével tudunk mi még több segítséget nyújtani” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco szóvivője.

A befolyt, csaknem 260 millió forintból az Ökumenikus Segélyszervezet idén a többi közt bővíti a debreceni és az olaszliszkai szociális és fejlesztési központját, de a gyulai hajléktalanokat segítő éjjeli menedéket is felújítják majd.

„Ami a kiemelt fejlesztéseket illeti, ugye az egész évi munkánkról van szó, a központjaink mutatják azt, hogy mennyire kiterjedt tevékenységet végez a segélyszervezet és látható, hogy szinte minden évben egy újabb pöttyel gazdagodik ez a térkép. Ez így lesz majd az idei évben” – mondta Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója.

A szervezet tavaly adventkor 23. alkalommal indította el az országos adventi pénzadománygyűjtését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!