2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

23 millió román után most keleti vendégmunkásokkal riogatnak

Hír TV

2019. április 17., szerda 14:54

Ukrajnából, Indiából, Törökországból és Mongóliából érkező tízezreket vizionál Ujhelyi István, a szocialisták Ep-kampányának vezetője. Az MSZP és a DK szerint ezek az emberek nemcsak a magyarok munkáját veszik majd el, hanem lenyomják a fizetésüket is.

Az Orban-Nastase megállapodás lehetővé teszi, hogy 23 millió román munkavállaló érkezzen Magyarországra." Ezt 2001 decemberében mondta az MSZP akkori elnöke, Kovács László a kettős állampolgárság kapcsán. Bár később elismerte: „túlbecsülték a veszélyt."

A szocialisták EP-kampányának vezetője, most hasonló veszéllyel riogat

„Most Ukrajnából, Indiából, Törökországból, Mongóliából érkező tízezrek veszik el a kormány intézkedésére, a kormány meghívására a magyarok munkahelyeit. És törik le a magyarok fizetését” – mondta Újhelyi István szocialista EP képviselő.

A DK szerint is már számos vendégmunkást engedtek be az országba. Arató Gergely a DK frakcióvezető-helyettese szerint uránokat és törököket azért hoznak ide, hogy leverjék a magyar munkavállalóknak a bérét, hogy ne kelljen kifizetni a magyar és európai uniós munkavállalóknak azt a pénzt, ami őket megilleti.

Az MSZP országgyűlési képviselője Ujhelyi István kijelentése kapcsán azt mondta híradónknak: Orbán Viktor miniszterelnök nem azon dolgozik, hogy megfelelő fizetést kapjanak a magyarok.

Bangóné múltbéli kétes dicsőségű szerepe

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő (MSZP) kijelentette: a magyar vezetés azon dolgozik, hogy Ukrajnából és a környező országokból olcsóbb munkaerőt hozasson Magyarországra és ezért ne tudjanak keresni annyi pénzt a magyar emberek, hogy a családjukat el tudják tartani.

A 2004-es népszavazás előtt az MSZP plakátokon buzdított, hogy az emberek a külhoni magyarok kedvezményes állampolgárságát lehetővé tévő kezdeményezés ellen voksoljanak. A kampány arca Bangóné Borbély Ildikó volt, aki nemrég egy a Mandinernek adott interjúban azt mondta: nem bánta meg.