2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

19. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Félidejénél tart a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A versenyprogramba 14 előadás került. A seregszemle gálája szombaton lesz, ahol többek között a legjobb előadást a legjobb rendezést a legjobb férfi és női főszereplőt díjazzák.

  • 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Színdarab színdarab után. Kultúra minden mennyiségben. Félidejénél tart a Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az idei versenyprogramot Gulyás Gábor esztéta és Zalán Tibor író, dramaturg válogatta.

Zalán Tibor válogató, róla, dramaturg szerint: Bennünket azért választottak POSZT válogatónak, hogy a saját ízlésünket, és a szakmai tapasztalatunkat felhasználva a lehető legjobb programot állítsuk össze. Tehát nekem teljesen mindegy volt, hogy melyik színházból melyik előadás fog bekerülni. Az a lényeg, hogy az az előadás jó legyen, az az előadás vigyen magával, és szakmailag, hogyha elemzem, akkor minél kevesebb hibát találjak benne, és minél több erényt.

Hagyomány, hogy a versenyelőadás másnapján az alkotók és a közönség szakmai beszélgetésen vitatják meg a látottakat.

Lévai Balázs, a szakmai beszélgetések moderátora azt mondta, konkrétan telt ház előtt mennek ezek a beszélgetések. Tehát nagy érdeklődés van arra, hogy a látott előadást értelmezzék is a nézők hozzászólásával. Bele lehet menni rendesen. Tehát azért itt van egy óránk, egy és negyed óránk arra, hogy kivesézzük a látottakat.

Az eddigi 19 pécsi találkozó között voltak botrányosak. Előfordult, hogy a meghívott színházak lemondták a részvételt, de olyan is amikor egy zsűritag kivonult az előadásról. Az utóbbi években ez megváltozott. A fesztivál igazgatója szerint azért, mert létrejött a Szakmai Tanácsadó Testület. 

Az egy jó ötlet volt a részünkről, hogy létrehoztunk egy olyan fórumot – rendszeresen összeülő fórumot – akinek tagjai, nagytiszteletű tagjai, jól reprezentálják a színházi életet és a színházi életnek a mindenféle szegmensét képviselő színházaink pedig elfogadják ennek a testületnek a döntését, mondta a fesztiváligazgató, Szűcs Gábor.

A fesztivál szombaton gálaműsorral zárul, ahol a szakmai, a színész és a közönség zsűri 20 díjat oszt ki.

Hírtv

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!