2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

18 rendbeli lopás miatt vádat emeltek egy autófeltörésekre szakosodott tolvaj ellen

A Kecskeméti Járási Ügyészség 18 rendbeli lopás miatt vádat emelt egy autófeltörésekre, akkumulátor lopásokra szakosodott kecskeméti sorozattolvaj ellen, aki egyik áldozatához egy hét múlva visszatért és autójából ismét kilopta az akkumulátort.

  • 18 rendbeli lopás miatt vádat emeltek egy autófeltörésekre szakosodott tolvaj ellen

A vádirat szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2019-ben lopásokból tartotta fenn magát. Kecskemét szerte főként autókat tört fel azért, hogy az akkumulátort megszerezze. Attól sem riadt vissza, hogy a tőle néhány háznyira lakó szomszédja autójának motorháztetejét kezdje feszegetni. Nem járt azonban sikerrel, ezért egy idő után felhagyott a próbálkozással, de így is 10 ezer forint kárt tett az autóban.

Nem volt ilyen szerencsés az az áldozata, akinek autóját 2019 szeptemberében egy éjszaka feltörte és a csomagtartóból elvitte az akkumulátort. Egy hét múlva azonban a tolvaj visszatért és az addigra pótolt alkatrészt szintén ellopta.

Az akkumulátorok mellett a járművekben látható helyen hagyott értékek keltették fel a vádlott figyelmét: az utastér ablakát téglával vagy kővel betörve pendrive-okat, mobiltelefonokat, okosóra töltőket zsákmányolt. Fényes nappal hasonló módszerrel törte be egy autó ablakát és az utastérből ellopott egy 130 ezer forint értékű plazmatévét. Több esetben azonban nem talált semmit, az autók tulajdonosainak azonban így is több tízezer forint kárt okozott.

Az autófeltörések között lépcsőházakból, bevásárlóközpontok előtti tárolókból rendszeresen kerékpárokat is lopott úgy, hogy a lakatot levágta.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére. A sorozattolvaj férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

A bűncselekmények helyszínén készült fotók az ügyészség honlapján (www.ugyeszseg.hu) hamarosan elérhetők.

 HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!