2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

167 milliárd forintot fordítanak kórházak felújítására és fejlesztésére

MTI

2018. augusztus 29., szerda 16:40

Körülbelül 167 milliárd forintot biztosít a kórházak fejlesztésére a jelenleg futó huszonegy hazai és európai uniós pályázat - közölte Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a Jósa András Oktatókórház parkolóházának átadásán Nyíregyházán.

Mint mondta, a 2009-ben indult Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program úgynevezett 2.2.7.-es pályázata keretében az elmúlt nyolc évben 450 milliárd forintot költött a kormány a vidéki kórházak fejlesztésére és modernizálására. A pályázatból a központi közép-magyarországi régió kivételével minden régió részesült, a következő lépés pedig a fővárosi kórházak felújítása lesz.

A jövőbeni fejlesztések erre a célra hasznosulnak, de a vidéki gyógyintézmények sem maradnak forrás nélkül - hangsúlyozta a főigazgató. Gondos Miklós szerint fontos feladat az új kórházi épületek állag- és állapotmegóvása, valamint az eddigi rekonstrukciókból kimaradt kórházi épületek - Nyíregyházán például a sebészeti tömb - felújítása is, amelyekre szintén költeni kell.