2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

16 milliós segélyt kapott a svédektől, de nem is élt az országban az iraki nő

A Hirado.hu-n megjelent írás szerint egy 40 éves iraki nő úgy jutott hozzá 16 millió forintnak megfelelő segélyhez Svédországtól, hogy már nem is élt az országban.

  • 16 milliós segélyt kapott a svédektől, de nem is élt az országban az iraki nő

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a köztévében arról beszélt, a nő 2013-tól 2017-ig tartó visszaélés-sorozata valószínűleg azért nem derült ki, mert nem szociális vagy munkaügyi hivatalban vette fel a pénzt, hanem nyitott magának egy bankszámlát, így a bankkártyáját használva bármikor levehetett egy számára szükséges összeget.

Felhívta rá a figyelmet, amíg valaki nem végez el valamilyen integrációs vagy nyelvi kurzust Svédországban, addig a munkaerőpiacon nehezen tud elhelyezkedni. Eleinte megpróbál könnyebb munkákat elvállalni, de ha az sem válik be, megkapja a hivatalos pecsétet, amely igazolja, hogy nyelvi probléma hiányában nem alkalmas munkavégzésre.

A szakértő szerint akár több tízezer ember élhet vissza a segélyekkel szerte Európában.

Svédországba már a 2015-ös migrációs válság előtt érkeztek bevándorlók. Georg Spöttle szerint a legelső migrációs problémák egészen a 70-es, 80-as évek elejére vezethetőek vissza. Rengeteg bevándorló érkezett az országba, de csak a segély miatt, semmilyen integrációs folyamaton nem mentek keresztül, emlékezet a cikk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!