2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

150 milliós sportcsarnokot kapnak a diósgyőri birkózók

Hír TV

2017. december 8., péntek 18:18, frissítve: péntek 18:35

150 millió forintból épül birkózócsarnok Miskolcon, de a Hír TV információi szerint akár a 200 milliót is elérhetik majd a költségek. Diósgyőrben egy egész multifunkciós sportközpont épül állami forrásból, de a teljes beruházás pontos összegét nem lehet tudni.

Egy felsőzsolcai csárdában tartotta meg kihelyezett ülését a Magyar Birkózó Szövetség. Először az elmúlt évet értékelték a szakemberek, majd a sportág Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helyzetéről esett szó. Diósgyőrben jelenleg az utánpótlás-nevelés a legfontosabb.

„Az a cél, hogy azok a gyerekek, akik elkezdenek birkózni, azok jó körülmények közé tudjanak kerülni, és hogy 17-18 éves korig fel tudjuk őket nevelni. Hogyha ez sikerül, és a birkózásban tudjuk tartani őket, akkor szeretnénk azt, hogy Miskolcon maradjanak, Miskolcnak hozzák az eredményeket. Ezért dolgozunk, hogy ez minél zökkenőmentesebb legyen” – emelte ki az eseményen Deák Bárdos Mihály, a Diósgyőri Birkózó Club elnökhelyettese.

A diósgyőri futballstadion rekonstrukciója miatt a birkózóknak ki kellett költözniük a klubházból. 3 éve próbálják megtalálni új bázisukat. Erre nyújthat megoldást az a multifunkciós sportcsarnok, amelyet kormányzati forrásból építenek meg a stadion közelében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az építtető cég a napokban kötötte meg a szerződést. A birkózók egy 600 négyzetméteres területet kapnak a komplexumból.

„Egy olyan 150 millió forint értékű csarnokot fognak kapni a diósgyőri, ha úgy tetszik, akkor a megyei birkózók, és ennek, ahogy te mondtad és éreztetted is, és ezt én mindig elmondom, hogy így vágtunk bele ebbe a programba, hogy ez baromi nagy felelősséggel jár. Tehát itt állami pénzt költünk el. Közpénzt, ha úgy tetszik” – emelte ki Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

A multifunkciós sportközpont a tervek szerint 2019 év végére készül el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!