2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

14 éve hangzott el az őszödi beszéd

A DK-ban még mindig igazságbeszédként emlegetik az őszödi beszédet. Gyurcsány Ferenc 14 éve a 2006-os országgyűlési választások után, ismerte be az MSZP-frakciónak, hogy a választás előtt hazudtak az embereknek. Gyurcsány trükkök százairól beszélt a zárt körű megbeszélésen és azt is bevallotta, hogy meghamisították a költségvetési adatokat. A Fidesz szerint az őszödi beszéd a 30 éves magyar demokrácia egyértelmű a mélypontja.

  • 14 éve hangzott el az őszödi beszéd

14 évvel ezelőtt elsőként a Kossuth Rádió hozta nyilvánosságra az őszödi beszéd egy részletét, amit Gyurcsány még 2006. május 26-án mondott el az MSZP kihelyezett frakcióülésén.

A beszédet egy futár szállította ki a szerkesztőségekbe, a feladó azóta is ismeretlen.

Gyurcsány a társadalmi és politikai nyomás miatt bizalmi szavazást kért maga ellen a parlamentben, amelyet párttársai megszavaztak, így maradt a pozíciójában. Bocsánatot azóta sem kért a beismert hazugságok miatt, ám egyszer elismerte, hogy a beszéd nagy károkat okozott neki.

Azóta azonban már pozitívan értékeli a beszédet, és korábbi párttársait vádolta a történtek miatt.

Lendvai: Gyurcsány Ferenc rosszul tette, hogy zárt körben mondta el a saját korábbi kormányzásáról szóló beszédét

Gyurcsány Ferenc rosszul tette, hogy zárt körben mondta el a saját korábbi kormányzásáról szóló beszédét, mivel annak az Országgyűlésben lett volna a helye - nyilatkozta Lendvai Ildikó az Origónak.

Az MSZP volt vezetője szerint a párton rajta maradt a beszéd bélyege, de a 2010-es választási vereségben sokkal nagyobb szerepet játszottak a 2006-ban meghozott megszorító intézkedések és a 2008-ban kezdődő gazdasági világválság.

A 30 éves magyar demokráciának egyértelműen a mélypontja az őszödi beszéd.

Ezt már a Fidesz kommunikációs igazgatója mondta Híradónknak. Hollik István szerint a beszéd bebizonyította, hogy Gyurcsányék végighazudták a 2006-os kampányt.

Hollik István szerint a történteket csak súlyosbítja, hogy 2006-ban Gyurcsány Ferencék rendőrattakkal próbálták elcsendesíteni a kormányellenes tüntetőket.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!