2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Müller Cecília: Kedvezőek a magyar viszonyok, de a világ még nem lélelgezhet fel

A legfrissebb adatokról Kiss Péter és Müller Cecília számolt be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóját.

  • Müller Cecília: Kedvezőek a magyar viszonyok, de a világ még nem lélelgezhet fel

A kormány ma is ülésezik, elemzi és értékeli a bevezetett korlátozó intézkedéseket, a döntésekről pedig a holnapi kormányinfón számolnak be – fogalmazott Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Mint mondta,

már 880-an használják aktívan a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését, és összesen 11 172 karantén van érvényben.

Rémhírterjesztéssel kapcsolatban már 120 esetben kezdeményezett büntetőeljárást a rendőrség. Személyforgalomnál kilépő oldalon Hegyeshalomnál egyórás várakozásra kell számítani – ismertette a rendőrtiszt.

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, újabb tíz magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 534 főre emelkedett az elhunytak száma, 2190-en pedig már meggyógyultak. Kedvező adat, hogy az aktív fertőzöttek száma 1207 főre csökkent, 49 százalékuk budapesti, 51 százalékuk vidéki lakos – jelezte Müller Cecília. Jelenleg 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Kedvező tendencia mutatkozik az idősotthonok esetében is

– hangsúlyozta a tisztifőorvos. Már jó ideje nem emelkedett az érintett intézmények száma, ahol felfedeztek koronavírusos eseteket és folyamatosan gyógyulnak a megbetegedettek. Összesen 899-en váltak pozitívvá az egész járvány időtartama alatt az ország 33 idősotthonában.

Az országos tisztifőorvos szerint a 33 idősotthonban lakó 5991 fő közül összesen 899-en váltak pozitívvá, 468-an pedig már meggyógyultak.

Müller Cecília közölte:

az új ellátási rend szerint már ismét lehetőség van nem koronavírusos betegek fogadására.

Ami a nagyvilágot illeti, számos területen még szaporodik az új esetek száma, a június 2-i adatok szerint világszerte 6 millió 400 ezer fertőzöttet tartank nyilván. Az összes halálozás pedig megközelíti a 380 ezret – tette hozzá.

Európában 2 millió fertőzöttet regisztráltak, az USA-ban 1,8 milliót.

Még nem lélegezhet fel a világ – hangsúlyozta Müller Cecília, hozzátéve: az új esetek rangsorát vizsgálva az látszik, hogy jelenleg leginkább az Amerikai Egyesült Államok érintett.

A magyarországi viszonyok nagyon kedvezőek, bizonyosan az első hullám végén vagyunk

– szögezte le.

Müller Cecília a felsőoktatási intézményekben zajló vizsgáztatásról is beszélt. Mint mondta, fontos, hogy a vizsgákat úgy szervezzék meg, hogy kerüljék a kontaktusokat, egy teremben legfeljebb két vizsgázó legyen a vizsgáztató mellett. A maszk viselése ajánlott, de nem kötelező – tette hozzá. Emellett biztosítsák a jó szellőzést és csak saját eszközöket használjanak a vizsgázók.

Kapcsolódó anyag: 

3931 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Hír TV / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!