2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Müller Cecília: A járvány lecsengőben van

  • Müller Cecília: A járvány lecsengőben van

 

Müller Cecília a legfrissebb adatokkal kezdte a pénteki operatív törzs sajtótájékoztatóját, az elmúlt 24 órában újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb nyolc krónikus beteg. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, de mindössze 4 százalékuknak nem volt alapbetegsége.

Mára már 2024-en meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent,

ebből 42 százalék budapesti, 52 százalék vidéki. Jelenleg 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette a tiszti főorvos. Budapesten a százezer főre eső megbetegedések száma 104, Pest megyében 43 – szólt a területi megoszlásról.

Mint láthatjuk, számottevően nem nő az új fertőzöttek száma, és

nem érkezett újabb bejelentés megbetegedésről egyik idősotthonból sem

– hangsúlyozta Müller Cecília.

Abban bízunk, hogy továbbra is alacsony lesz az új fertőzések száma, hiszen a járvány lecsengőben van

– tette hozzá.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a világszerte regisztrált közel hatmillió eset mutatja, a világjárvány továbbra is tart, és a halálozások száma is növekszik.

A vírus már Oroszországban, Indiában és Peruban is drasztikusan terjed.

A tisztifőorvos megemlítette, hogy május 31-én van a dohányzásmentes világnap. Ennek kapcsán kifejtette, hogy a dohányzás a tüdőrák kialakulásának nagy hányadáért felelős, és a szív-érrendszeri megbetegedések jelentős részét is okozza. A dohányzóknak, ezért, minden szerve veszélyben van hangsúlyozta – Müller Cecília.

A dohányzás minden negyedik másodpercben okoz egy halálesetet a világon

– hívta fel rá a figyelmet tisztifőorvos, ezért Magyarország már 2012-ben létrehozta a nemdohányzók védelmét szolgáló törvényt. Müller Cecília szerint országos konszenzus övezi ezeket a rendelkezéseket. A tapasztalatok szerint az emberek elfogadták ezt a jogszabályt.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, az operatív törzs utasítására

hetekkel ezelőtt megkezdődött egy magyar fejlesztésű lélegeztetőgép fejlesztése, ennek gyártása most elindul, a tervek szerint naponta tíz darabot fognak gyártani.

  • Egy új rendelet értelmében, már a szlovén állampolgárok is beléphetnek Magyarországra, ha legfeljebb 24 órát tartózkodnak hazánkban, ha viszont tüneteket észlelnek, karanténba kell vonulniuk – ismertette.
  • Az autós könnyűzenei koncertek és a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezések (június 3. és 7. között) megtarthatók
  • a kormány döntése értelmében, utóbbinál kérik, hogy tartsanak másfél méteres távolságot egymástól a résztvevők.
  • A hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését már 946-an használják aktívan és ma 10763 karantén van érvényben.
  • Rémhírterjesztés ügyében eddig összesen 110 esetben kezdeményezett büntetőeljárást a rendőrség – jelezte.
  • Személyforgalom esetén a belépőoldalon Nagylak, Röszke, Csengersima határátkelőhelyeken is egyórás várakozásra kell számítani – mondta el a rendőr alezredes.

Teljes beszámoló: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!