2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Müller Cecília: Kedvezőek a járványügyi adatok

Hír TV

2020. május 13., szerda 11:55

Müller Cecília a legfrissebb adatokról, Kiss Róbert pedig a biztonsági intézkedésekről és az ellenőrzésekről számolt be a szerdai koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

 

Kedvezőek a járványügyi adatok Müller Cecília országos tisztifőorvos beszámolója alapján, hiszen mindössze 28-cal nőtt az új koronavírussal fertőzött személyek száma, és kevesebben – öten – hunytak el mint az utóbbi időben. Lélegeztetőgépen pedig 45 Covid-19-es beteg van jelenleg.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy csak egészséges gyereket vigyenek közösségbe, például bölcsődébe vagy óvodába. Fontos a személyes higiénia, a rendszeres szellőztetés, emellett a könnyen fertőtleníthető játékokat használatát ajánlotta.

FFP2 és FFP3-as maszkok használatát nem tanácsolta Müller Cecília, mivel a fertőzött személy környezetét nem védi az eszköz.

Kapcsolódó anyagok: 

3341 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

A vérplazmakezelésnek köszönhetően került le a lélegeztetőgépről egy idős beteg

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, tegnap 37 helyszínre, elsősorban kórházakba szállítottak egyéni védőfelszereléseket.

A kórházparancsnokok mindenhol ellenőrzik ezek felhasználását

– tette hozzá.

A személyforgalomban Ausztriából hazaérkezőket mostantól Alsószölnök és Jánossormorja határátkelőhelyen is várják, reggeltől estig.

Az alezredes azt is elmondta, újabb házi karanténban lévők vállalták önként a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését, már több mint 700-an, és 11 053 karantén van érvényben összesen. Budapesten és Pest megyében továbbra is ellenőrzik, a legtöbb esetben figyelmeztetéssel, eddig összesen 49 563 esetben kellett intézkedni.

"Vidéken is figyelik a rendőrök a védelmi távolság betartását, az idősávok figyelembevételét, az elmúlt 24 órában 55 fővel szemben kellett intézkedni"

– ismertette Kiss Róbert.

Kapcsolódó anyag:

Két átkelő is megnyílt a magyar-osztrák határon

Teljes sajtótájékoztató: 

 

Hír TV / Magyar Nemzet