2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Küldetés 23:25

Belföld

11 milliárdos fejlesztésbe kezd a mentőszolgálat

Hatalmas építkezésbe kezd ősszel az Országos Mentőszolgálat. A szervezet 11 milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz jutott, amelyből 22 teljesen új mentőállomást épít fel, a meglévő épületeken pedig korszerűsítő átalakításokat hajt végre.

A gyorsabb kivonulás érdekében például mindenhol automatikus kapukat szerelnek fel. Az OMSZ ezzel párhuzamosan kétszáz korszerű mentőautót is vásárol, a régi járműveket pedig modern orvosi eszközökkel szereli fel. A szolgálat vezetősége rámutatott: uniós előírások alapján az az ideális, ha a segélyhívást követő 15 percen belül megérkezik a segítség a bajba jutottakhoz.

„A cél az volt, hogy hazánk állampolgárai számára tértől, időtől függetlenül a lehető legnagyobb mértékben biztosítani tudjuk az esélyegyenlőséget, a túlélésre való esélyt – közölte Gyöngyösi Péter projektigazgató. – Ennek keretében felmértük azokat a fehér foltokat, problémás területeket, ahol megfelelő beavatkozással tovább tudunk lépni.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!