2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

10 autót rongált meg a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 januárjában Kecskemét belvárosában egy éles biztosító tűvel rongált meg több parkoló autót.

  • 10 autót rongált meg a kecskeméti férfi

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2021. január 5-én reggel Kecskeméten a Fecske utcában a Fűzfa utca felé gyalogolt, kezében egy éles biztosító tűt tartva. 

A Fecske utcában parkoló autók mellett elhaladva a vádlott az éles tűt végighúzta a járművek karosszériáján. Ezzel nyolc járműben 50.000 forintot meg nem haladó kárt okozott, ami miatt ellene szabálysértési eljárás indult. 

A vádlott két másik autót is megrongált: az egyik járműnek a motorháztetejét teljes szélességében, a bal oldali első ajtót pedig 10 centiméter hosszan karcolta végig a tűvel. A másik autónak is a motorháztetejét, valamint a bal oldali első ajtó melletti fényezést rongálta meg a tűvel. 

Az első autóban 62.000, míg a másik gépkocsiban 66.000 forint kárt okozott. A szándékos rongálással okozott kár egyik esetben sem térült meg. A sértettek kérték az okozott kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség az 50.000 forintot meghaladó kárt okozó cselekmények miatt 2 rendbeli rongálás vétségével vádolja. Az ügyész felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a két sértettnek okozott kárt is térítse meg. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény és képek az alábbiakban tekinthetők meg: 

Lezárt akta: megrongált tíz parkoló járművet | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)

kép forrása: police.hu

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!