2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Külföld

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Vasárnap adta át a svéd király a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat. Krausz Ferencen kívül Karikó Katalint is kitüntették Stockholmban. A HírTVélőben közvetítette a rangos ceremóniát.
Külföld

Így vette át Krausz Ferenc a fizikai Nobel-díjat + videó

Krausz Ferenc fizikus két francia tudóssal, Pierre Agostinivel és Anne L'Huillier-vel megosztva vehette át az idén a fizikai Nobel-díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért.
Külföld

„Lehidaltak” a franciák egy Orbán-interjút olvasva

A Le Point francia hetilap jelentetett meg interjút Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Az olvasók a cikk alatti hozzászólásokban, illetve egyéb online felületeken teljesen elképedtek, hogy egy olyan Orbánt olvashattak, akivel eddig nem találkoztak a francia sajtóban - mutatott rá a Magyar Nmezet.
Külföld

Csák János: A tudományhoz kíváncsiság és kitartás is kell, nem mindig minden sikerül elsőre + videó

Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. A rangos esemény kapcsán Csák János kulturális és innovációs miniszter nyilatkozott a HírTV-nek Stockholmból.
Belföld

Beolvasott Gulyás Mártonnak, közben érdekes gondolatokat osztott meg a pedofíliáról Kőszeg Ferenc

Pedofilügyben reagált Gulyás Mártonra az ÉS-ben Kőszeg Ferenc, akivel Gulyás a Partizánban csinált életútinterjút még augusztusban a frissen megjelent gyűjteményes kötetének apropóján, s akinek a pedofíliára vonatkozó megjegyzései nagyot mentek a magyar médiában. 
Külföld

Éljenzés, tapsvihar, ováció - így fogadták Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Argentínában + videó

Hangos ovációval, tapssal fogadták Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Buenos Airesben – derül ki a videóból, amit a volt brazil elnök osztott meg X-en.
Belföld

Óriási torlódás alakult ki a Normafához vezető úton

Az Eötvös úton a Normafa felé csak a BKK autóbuszai hajthatnak tovább a svábhegyi víztoronytól.
Külföld

Magyarok a világ tetején - Karikó Katalin nyilatkozott stábunknak a Nobel Múzeumból + videó

Karikó Katalin az amerikai Drew Weissmannal megosztva az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért kapja meg az orvosi-élettani Nobel-díjat. A világhírű kutató a stockholmi díjátadó előtt nyilatkozott a HírTV riporterének, Bugnyár Zoltánnak.
Külföld

Exkluzív interjú a Nobel-díjas Krausz Ferenccel + videó

Krausz Ferenc fizikus két francia tudóssal, Pierre Agostinivel és Anne L'Huillier-vel megosztva, az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereiért veheti át a fizikai Nobel-díjat. A kiváló fizikus a kutatásának részleteiről kollégánknak, Bugnyár Zoltánnak mesélt arról, hogy miről is van szó pontosan.
Külföld

Orbán Viktor a katolikus törvényhozók hálózatának tagjaival találkozott Argentínában

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának (ICLN) argentin tagjaival tárgyalt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Belföld

Eddig Gyurcsány diktálta az irányt Karácsony Gergelynek, most ezt Dobrev vette át + videó

A DK politikai értelemben fogja Karácsony Gergelyt - ezt mondta a Hír Televíziónak a Századvég vezető elemzője. Palóc André arra reagált, hogy Dobrev Klára mélyebb együttműködésre ösztönözte Karácsony Gergelyt.
Külföld

Tűpontos csapást hajtottak végre a Magyar Madarak Herszonban + videó

A Magyar Madarak ukrán drónos felderítő és csapásmérő alakulat megsemmisített egy BTR–82A (8×8 kerékképletű páncélozott, személyszállító) orosz járművet.
Színes

Nem mindennapi felvétel egy hókotrós rombolásáról + videó

A hókotrót valószínűleg azért vezényelték ki, hogy segítsen felszabadítani az utat. Végül is felszabadította, de valószínűleg nem úgy, ahogyan szerették volna.
Külföld

Egy francia fregatt lelőtt két támadó jemeni drónt a Vörös-tenger felett

A Vörös-tengeren járőröző egyik francia fregatt lelőtt két drónt, amelyeket Észak-Jemenből, a húszi lázadók ellenőrizte területről indítottak el, és amelyek a stratégiai fontosságú tengeri útvonalon az izraeli kikötőkbe tartó hajókat fenyegetik - közölte vasárnap a francia vezérkar.
Belföld

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
Gazdaság

Sztrájk miatt járatok ezrei estek ki a Volánbusz menetrendjéből

Fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetés a Volánbusznál - írja a Világgazdaság.
Belföld

Riasztás volt érvényben az ónos eső és a havazás miatt + videó

Lassú, nehéz a közlekedés. Molnár Péter tudósítónk számolt be a Nógrád vármegyei útviszonyokról.
Külföld

Fokozott terrorkészültség Olaszországban az ünnepi időszakban + videó

Olaszországban 28 ezer olyan pont van, amely kiemelt védelmet élvez, ennek fele a fővárosban, Rómában található.
Belföld

Schmidt Mária: Már más a szemlélete a zsidók megítélésének, mint a '70-es években + videó

A Terror Háza Múzeum igazgatójával készült teljes interjú megtekinthető vasárnap 21 óra 10 perctől a HírTV Bayer show című műsorában.

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor Argentínába utazott pénteken, hogy ma részt vegyen Javier Milei új elnök beiktatásán. Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt. Az alkalomból a magyar kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

Radar

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!