2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Választási csalást szervezhet az ORÖ elnöke

Hír TV

2018. március 31., szombat 07:03, frissítve: szombat 12:34

Fiktív számlákkal szerzett pénzből kampányolt volna az ORÖ elnöke – derül ki a Magyar Nemzethez kerülő hangfelvételből, amelyen Balogh János arra akar rávenni egy ibrányi rendezvényszervezőt, adjon számlát meg sem történt szabolcsi kampányeseményekről.

Két rendezvényt kellett volna így kiszámláznia, amely után Balogh 3,5 millió forintot utalt volna az ORÖ számlájáról, és a pénzből az ibrányi szervező 15 százalékot kapott volna. Az elnök szerint ez bevált csalási forma, a pestiek 10-12 százalékért csinálják. Balogh egyébként nem tagadja szocialista kapcsolatait, de az is kiderül, hogy a visszafolyt hárommillióból a helyi fideszes jelölt, Vinnai Győző mellett agitálna, mert szerinte akkor 12 milliárdnyi támogatás érkezne a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányba. A rendezvényszervező nemet mondott az ajánlatra.

Balogh János: – Te csinálnál papíron két darab rendezvényt, és három és fél milliót utalnék át neked a holnapi nap folyamán az Országos Roma Önkormányzat számlájára, ha meg tudunk most állapodni, és megadnám az e-mail-elérhetőséget a gazdasági vezetőnek, ez a privát e-mailje, a céges adataidat, mindent beszkennelnéd, elküldenéd, egy telefonszámot írnál oda, én adnék, addig nem adok, amíg meg nem egyezünk, egy e-mail-elérhetőséget, és neki már megküldjük ma a szerződést, ma itt van a pénz, érted. Még ma.

Tóth Zoltán: – Aztán ti kit támogattok, mert te MSZP-s vagy, nem? Ki támogatnak most a romák?

B. J.: – Nem indul az MSZP. Hát én nem dumálok mellé, én Győzőt fogom támogatni egyéniben. Hát 12 milliárdnyi támogatás jön Ibrányba. Én mint képviselő, itt Ibrányban, nem tudok kibújni a felelősség alól, b*zmeg. Hát szétszedjenek vagy megöljenek vagy micsoda? Én nem tagadom, hogy MSZP-s vagyok, hát énnekem a Ferivel… 

Alig két héttel ezelőtt egyébként az ORÖ elnöke még azt javasolta a közgyűlésnek, utalják vissza a Magyar Államkincstárnak azt a 80 millió forintot, amelyet a 2018-as országgyűlési választásokra állított nemzetiségi listára kaptak, mert a pénzt nem tisztességes módon fogják elkölteni – emlékeztet a Romnet. Balogh akkor azzal érvelt, hogy a képviselők nem arra használnák a pénzt, hogy a névjegyzékbe való felvételre biztassák a romákat. A képviselők többsége ennek ellenére úgy döntött, szétosztja a testület tagjai között a kampánytámogatást, így mindenkinek másfél millió forint jut, amiből egyénileg kampányolhat.

Az MSZP reagálása 

A Magyar Nemzet cikke nyomán az MSZP a következő közleményt adta ki: A cikkben szereplő Balogh János soha nem volt és nem is lesz az MSZP tagja. Az Országos Roma Önkormányzatnak nincs MSZP-s delegáltja. Az MSZP – a Magyar Nemzet cikke alapján – feljelentést tesz Balogh János ellen.

A DK szóvivője elfogadhatatlannak tartja, hogy az ORÖ elnöke választási csalást szervezhetett. „Egy ilyen ember, aki ezek szerint nem érti, hogy mit művelt a Fidesz a cigánysággal az elmúlt nyolc évben, és a Fidesznek kampányol, annak lehet, hogy anyagi okai vannak, és kevésbé politikaiak” – mondta Gréczy Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!