2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Koordináció nélkül Németh Szilárd húzza be Csepelt

Hír TV

2018. március 16., péntek 08:42, frissítve: péntek 15:58

Bangóné több szavazatot kapna a fideszes ellen, de Szabó Szabolcs jobban képes integrálni az ellenzéki szavazatokat. A Közös Ország Mozgalom felmérésének eredményei a Hír TV Online-on.

Nem lehet egyértelműen megmondani, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt Csepelen, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó több szavazatot kapna egymaga Németh Szilárd ellen – 47 százalékot szerezne –, emellett a Közös Ország Mozgalom felméréséből kiderült, hogy a négy évvel ezelőtti győztes, az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs is esélyes, ő 42 százalékot kapna a fideszessel szemben. Ugyanakkor a kutatók szerint Szabó jobban képes integrálni az ellenzéki szavazókat. A Jobbik jelöltje, Bereczki Miklós 41 százalékot kapna a fideszes politikus ellenében, az LMP jelöltje 39, a Momentumé 27 százalékot érne el egy az egy ellen.

 

Az elemzések egyik fő tanúsága az, hogy ha nem lesz összefogás Németh Szilárd biztosan behúzza a kerületet. Ha minden így maradna, a kormánypártok jelöltje a szavazatok 35 százalékát szerezné meg, Bangóné és a jobbikos Bereczki Miklós 20-20 százalékot érne el. Az LMP-s Tenk András a voksok 13 százalékát szerezhetné meg, Szabó Szabolcs 12 százalékot érne el, a momentumos Dukán András pedig mindössze 1 százaléknyi szavazatot kapna.

Amikor viszont a kutatók rákérdeztek arra, hogy kire húznák az ikszet a válaszadók, ha csak a szocialista és a fideszes, illetve ha csak Németh Szilárd és az Együtt jelöltje maradna versenyben, akkor Szabó döntetlenre hozta ki az eredményt, Bangóné pedig éppen hogy, de vesztett.

Az adatfelvétel 2018. február 28. és március 11. között zajlott le, 1000, véletlen mintavétellel kiválasztott megkérdezett személyes, otthonukban történt megkérdezésével. A terepmunkát a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. végezte. A részletes elemzést ide kattintva találja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!