2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Válság

2017. január 12., csütörtök 06:35, frissítve: csütörtök 07:47

Tamásiban, egy kétgenerációs családi gazdaságban rögzített beszélgetéssel kezdjük el a 2017-es esztendőt a Sorolóban. Csikééknél zökkenők nélkül zajlik a nemzedékváltás. Szabolcs, a fiú a tízes éveinek végétől tudatosan készült arra, hogy édesapjával egy gazdaságban dolgozzon, ezért lett agrármérnök. Az apa, György szerint természetes, hogy a növénytermesztés operatív döntéseit diplomás fia hozza meg, ő pedig a tapasztalatával segíti: partnerkapcsolatai, tapasztalatai erős alapjai a jól működő vállalkozásnak.

Szót ejtünk aktualitásokról is, például arról, hogy kell-e izgulni azért a növénytermesztőknek, mert az ország legtöbb termőkörzetében decemberben egyetlen milliméter csapadék sem hullott.

A tejágazat válságból való kikapaszkodását az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatójával, Juhász Anikóval elemezzük. Arról is információkat kaphatunk, hogy voltak gazdaságok idehaza is, ahol végleg felhagytak a tejelőtehenek tartásával.

Bugyi község egy részén reggel öt után nem hagyják aludni az ott lakókat a kavicsszállító kamionok. Sajnos nem látszik esély az egy kilométernél alig valamivel hosszabb útszakasz megépítésére, amivel teljessé válna az elkerülő út.

A Soroló január 7-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!