Utolsó percek
2017. április 13., csütörtök 11:00
Egy évtizede adunk jó tanácsokat húsvét előtt a sonkavásárláshoz. Ez az idén sincs másként. Örvendetes, hogy tíz év alatt igencsak javult a pultokra, standokra kerülő füstölt készítmények minősége. Bár a választásban még mindig nagy szerepet játszik a vásárlók pénztárcájának vastagsága.
Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy versenyképessé tegyük a magyar élelmiszer-gazdaságot. A legnagyobb lemaradás a feldolgozóiparban van. Erről tartott előadást a most indult Agrárakadémia első napján a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója, aki a szünetben a Soroló kamerája előtt is értékelte a kialakult helyzetet.
Jártunk a mórahalmi „retekgyárban” is. Hódiék családi gazdaságában a tavaszi szezonban majd egymillió csomót kötnek a piros és gömbölyű zöldségből.
Magasabb Zákányszéken az új növényvédőszer-raktár, mint a templomtorony. Bemutatjuk a Magyarországon minden valószínűség szerint egyelőre egyedi létesítményt is.
A Soroló április 8-i adása.