2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tisztító repülések

2017. március 16., csütörtök 10:30

Van egy falu, a Bükk északi oldalán, amelyik - lakói véleménye szerint - legalább olyan fagyzugos, mint a hírekben mostanában leghidegebb településként emlegetett Zabar. Ezt a falut éppen Balatonnak hívják. Az itteni késői tavasz ellenére több méhcsaládot gondoznak itt, mint ahány lakója van a településnek. A dokumentumok 18 méhészt tartanak nyilván az alig több mint ezer lakosú településen. A méhész kultúrát Bartók Ferenc terjesztette el a szomszédai között. A mesterfogásokat is tőle tanulták el a fiatalabb társai. Persze, csak vándorló életmóddal lehet sikeres itt a méztermelés.

Tiszatarjánban az önkormányzat épít 200 milliós költséggel vágó- és húsfeldolgozó üzemet. A startmunka programban már évek óta nevelnek a faluban sertéseket. Most a környező települések közül is többen megpróbálkoznak az állattenyésztéssel, mert az új üzem biztos piacot jelent a számukra is.

Sólyom Sára díjugrató ifjúsági válogatott kerettag, a gyermek kategóriában pedig húga, Sólyom Bori Luca is kiválasztott. Őket látogattuk meg edzésükön - még a fedelesben - Balatonvilágoson.

A Soroló március 11-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!