2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szépen fejlődtek a pontyok

Hír TV

2015. október 1., csütörtök 14:40

Őszi lehalászás Tiszafüred határában a halastavakon. Az aszály és a forróság ellenére szépen fejlődtek a pontyok. Ám a gazda nem lehet elégedett az értékesítési árral. A tó partján ő kilogrammonként 400-450 forintot kap. Amikor – lehet, hogy már két óra múltán – a hal megjelenik az áruházláncok akváriumaiban, 1190 forintot mutat az ártábla. Bajor Imre haltenyésztő szerint az adna igazi lökést a hazai halfogyasztásnak, ha az áfa itt is csak öt százalék lenne.
Gyár épül Tiszapüspöki határában. 2017 őszén már több mint 500 embernek lesz itt a munkahelye. Naponta mintegy 140 kamion kukoricát fogad alapanyagként. Ebből izocukor, keményítő, orvosi szesz és állati takarmány készül majd. Hatására tonnánként néhány ezer forinttal emelkedhetnek a kukoricaárak Békésben, Hajdú-Biharban és Szolnok megyében is.

Az augusztusi hősokkok sorozatát lehet azért okolni, hogy szeptember közepétől néhány hétre eltűnt a leveles saláta az európai zöldséges standokról. A hiánynak lassan vége lesz. A fagyokig nem kell hosszasan keresgélniük a salátakedvelőknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!