2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Szelídül a rendelet

2017. május 11., csütörtök 10:30, frissítve: csütörtök 10:33

Szelídül a fúrt kutas rendelet, de még nincs vége a nagyon elszúrt rendelet korrekciójának. A Fidesz-frakció Font Sándort, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának az elnökét bízta meg a sok indulatot kiváltott rendelet körüli helyzet tisztázásával és rendezésével. Őt kértük kameránk elé. Kiderül az is, hogy miként születhetett meg egy ilyen, a gyakorlattól fényévnyi távolságban lévő jogszabály.

A téli fagyok károkat okoztak az alföldi szőlőkben. Várhatóan június végére, július elejére derül ki, hogy milyen mértékű a veszteség.

Ráfér a húsfeldolgozókra idehaza a fejlesztés, enélkül külföldön lassan eladhatatlanná válnak a magyar húskészítmények. A tőkehús drasztikus áfacsökkentése jótékonyan hatott a fogyasztásra, és fehérítette a gazdasági folyamatokat is, ez derül ki a Hússzövetség elnökével rögzített beszélgetésből.

Idén rekordszámú nevezés érkezett a cserszegi fűszeres hagyományos fajta borversenyére. Egyre keresettebb a borozókban a cserszegi édestestvére, az irsai olivér nevű illatos fajta is.

A Soroló május 6-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!