2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Örülhetnek a szőlőtermelők és a borászok

2015. október 8., csütörtök 14:30, frissítve: csütörtök 17:42

Ezen az őszön igazán van sikerélményük a szőlőtermelőknek és borászoknak: egészséges, magas cukorfokú gyümölcsöt szüretelnek, amiből aztán jó évjárat nedű lesz.

Ezen az őszön igazán van sikerélményük a szőlőtermelőknek: egészséges, magas cukorfokú gyümölcsöt szüretelnek. Várhatóan a borászoknak is lesz sikerélményük, mert jó évjárat nedűi kezdenek forrni ezekben a hetekben a pincékben. Az, hogy mennyit javulnak a magyar ágazat gazdasági kondíciói a hazai és a külföldi piacokon, nagyrészt a szereplőkön múlik. Másfél éve tart az ágazat szervezeti áthangolása, versenyképességének átprogramozása. A kezdeti sikerekről és buktatókról is beszélgettünk a somlói szüreten a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökével, Tornai Tamással.

Kerecsend és Demjén határában élesen támadták az utóbbi hetekben a szagkibocsátás miatt a gombakomposztüzemet. Most megoldódni látszik a probléma, mert néhány napja egy szigetelt, a szagokat a légtérbe ki nem engedő új csarnokot avattak itt. Egyébként a gombatermesztés még további őstermelőknek, vállalkozóknak adna lehetőséget, a jövedelmezőség persze itt is az aktuális piaci viszonyoktól függ.

A hazai élelmiszer-gazdaság aktualitásairól is beszélgetünk Font Sándorral, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökével.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!