2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Prega

2016. november 3., csütörtök 08:04, frissítve: csütörtök 08:15

Egy családi gazdaság Tápiószőlősön, amelyben évente jóval több mint hetvenkét sertést tudnának feldolgozni, és igencsak lenne vevőjük, mégpedig helyben a kedvelt húsárukra. De a szabályozás csak ennyit enged meg a kistermelőknek, ezért Pintérék inkább egy speciális fűszerpaprikának szánnak az eddiginél nagyobb súlyt a vállalkozásukban. A családfő szerint a szedés egy hónapjára lesz elegendő szezonmunkásuk is. Terméküket már egy boltláncnak is felajánlották.

Megjelent egy könyv a hazai precíziós agrárgazdálkodásról. Már a premieren is akkora volt az érdeklődés, hogy sokan kiszorultak a teremből. Elemzők szerint tartósan alacsony terményárakra kell felkészülni a szántóföldi növényeknél, így pedig csak a költségek csökkentésével és ezzel párhuzamosan a hozamok gyors növekedésével lehet talpon maradni. Szakértő beszélgetőtársunk szerint a kis- és közepes vállalkozások számára sem elérhetetlen már a precíziós gazdálkodás, a prega, sőt számunkra egyre inkább nélkülözhetetlen.

Tárcsás ételek készítésében vetélkedtek amatőr szakácsok Bogácson. Az illatokból nem tudunk ízelítőt adni, de a látványt közelről és távolról megmutatjuk.

A Soroló október 29-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!