2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem létezik agrár-érdekvédelem?

2016. december 1., csütörtök 10:05

Magyarországon jelenleg egyáltalán nem létezik agrár-érdekvédelem – ezt a legfrissebb Sorolóban Molnár János csemői családi gazdálkodó állítja határozottan. A tekintélyes gazda évtizedekig tanította középiskolában a növénytermesztés és állattenyésztés alapjait a jövő agrárnemzedékének. Nagyon hosszú ideje a Ceglédi Gazdakör elnöke. Véleménye szerint a gyakorlat problémái el sem jutnak a felelős agrárpolitikiai döntéshozókhoz, mert az országos érdekvédelem még papíron létező vezetői nem is továbbítják.

A Jászságban termett az egyik legkiválóbb minőségű búza. Ám az utóbbi években legalább annyi őszi árpát vetettek a növénytermesztők, mint kenyérgabonát. Az ok: kevesebb költség, kevesebb gondoskodási igény, mégis ugyanakkora árbevétel. Idén azonban a termelők nyakán maradt a takarmánynövény, ezért váltaniuk kell a gazdáknak. Feltűnően nagy a repce vetésterülete.

Igencsak gyengítette a Karcag környéki őzállományt egy az élőhelyet felforgató vezetékfektetési munka. A kivitelező nem fizetett a vadásztársaságnak. A pereskedés évek óta tart, most ismét visszakerült az elsőfokú bíróságra az ügy.

A Soroló november 26-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!