2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Határszemle

2017. március 9., csütörtök 11:30

Egy megfontolt fiatal gazdával mentünk tél végi határszemlére a Pápa-közeli Takácsi termőföldjeire. Annak ellenére, hogy errefelé a télen egyáltalán nem volt hótakaró, életképes a repce, igazán szépen fejlődik az őszi árpa. Kunszt Szabolcstól megfontolásra érdemes gondolatokat hallottunk arról, hogy mekkora terület szükséges egy családi gazdálkodó megélhetéséhez. Szó volt sertéstartásról és a fejlődés lehetséges irányairól is.

A növényvédelmi szaktanácsadó szerint a korábbiaknál hidegebb tél főként a gombabetegségeket szorította vissza. Nem elsősorban az alacsony hőmérsékletek miatt, hanem a november–december–január eleji szokatlanul nagy száraz időszak hatására.

Ellátogatunk Tiszatarjánba, ahol a közintézményeket már hét éve nem fűtik földgázzal. Az aprítékos tüzelés súlyos milliókat takarít meg a településnek. Ennek a falunak évtizedekig nem volt pénze a fejlesztésre, mert mindent vitt a szomszédos Tiszaújváros (korábban Leninváros). A pályázati lehetőségeket kihasználva azonban igazán XXI. századi életkörülményeket teremtettek az elmúlt évtizedben.

A Soroló március 4-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!