2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Három-három jelölt maradt talpon

2017. január 5., csütörtök 11:30

Idén minden növényből rekord- avagy rekordközeli mennyiséget takarítottak be a szántóföldi növénytermesztők. Viszont a felvásárlási árak sokat csökkentek. Annyit, hogy a többtonnás terméstöbblet nemegyszer kevés volt ahhoz, hogy elérjék az egy esztendővel ezelőtti árbevételt. Az állatállomány növekedésének dinamikája ezúttal is elmaradt a növénytermesztésétől. Az év utolsó negyedében megjelent, milliárdos károkat okozó madárinfluenza milliókkal csökkentette a hazai állatállományt. A gazdasági gyorsmérleget Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkárral készítettük el.

A decemberi ködös, párás időben körülnéztünk a határban is. Szakértőnkkel megállapítottuk, hogy eddig jól teleltek az őszi vetések. Arról is beszélgettünk, hogy vannak olyan termőkörzetek az országban, ahol a várhatóan hosszabb ideig nyomott felvásárlási árak miatt elképzelhetetlen, hogy gazdasági eredményt hozzon a búza termesztése. Több száz, vagy inkább több ezer gazdaságnak el kell gondolkodnia a váltáson.

Kategóriánként három jelölt maradt talpon az év agráremberének megválasztásában. Január 6-án újabb forduló kezdődik a szavazásban. A honlapon bemutatkozó kisfilmek is könnyítik majd a voksolást. A zárógála február 12-én lesz Siófokon.

A Soroló december 31-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!