2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Elvárás alatt

2017. május 18., csütörtök 11:00

- Kormánypárti országgyűlési képviselőktől származó információink szerint hamarosan váltás lesz a Vidékfejlesztési Államtitkárság élén. Kis Miklós Zsolt és csapata ugyanis mélyen Lázár János miniszter elvárásai alatt teljesít. Késtek és késnek a pályázatok kiírásával. Ráadásul azokat -nem egyszer- a megjelenésük után kellett utólag korrigálni. Még nagyobb a lemaradás a pályázatok értékelésével. Pedig egy év alatt nagyot változik a gazdaság. Az utóbbi időben szinte minden területen ugrásszerűen megnőtt a munkabérigény.

- A Dömsödön élő Pintér házaspár négy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy nem hajlandó az iparszerű körülmények között készített, nem ritkán egészségtelen élelmiszereket tovább fogyasztani. Ezért vegyszermentes gazdaságot alapítottak. Szürkemarha, juh, kecske és többféle baromfi él most a gazdaudvarukban. Egyfajta missziónak is tekintik tevékenységüket. Eredményeik másokat is meggyőztek.

- Rögtönzött határszemle Nógrádban. A májusi csapadék megpezsdítette a határt. Segítette a kukorica kikelését, várhatóan vastag rendeket kaszálhatnak néhány hét múlva a rétekről. Az északi megye gazdái között mostanában állandó téma a készülő erdőtörvény. Nem minden paragrafusával értenek egyet.

A Soroló május 13-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!