2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

A szomszéd rétje zöldebb

2016. augusztus 20., szombat 12:43

A szomszéd rétje zöldebb (volt). Délkelet-Pest megyében több településen is rontja a gazdák hangulatát, hogy földdel nem rendelkező állattartók az ő haszonnövényeikre engedik rá legelni az állataikat, ezzel százezres, de előfordul, hogy milliós kárt okozva. Bag határában mi egy kecskenyájat „értünk tetten”.

A földlicit nyertesei és vesztesei. Ezúttal a Cegléd környéki állami földek eladásának eredményét elemezzük az ötven esztendeje gazdálkodó, széles körben szakmai tekintéllyel rendelkező Molnár Jánossal. Egyértelműen a befektetők, a korábban a termőföldhöz egyáltalán nem kötődő pénztulajdonosok lettek a legnagyobb területek új tulajdonosai. Az igazán földből élőknek csak morzsák jutottak.

Kihívás a búzatermelőknek. A kenyérgabona termelőinek nagyobb része ebben az esztendőben veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni. Olyan vállalkozások is lesznek, amelyeknek a kiesett bevételét még a földalapú támogatás sem pótolja majd. A versenyképesség visszaszerzéséről, a váltás kényszeréről a gabonaszövetség elnökével beszélgetünk.

Fanatikus lovasok Mélykúton. A Baja-közeli településen a fábiánsebestyéni mintát igyekeznek követni. Jövőre már szeretnének nemzetközi fogathajtó versenyt rendezni a szépen rendbe hozott pályájukon. Azért az amatőr hajtókra is gondolnak, nekik külön versenyt rendeznek.

A Soroló augusztus 13-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!