2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

A minőség jó, ám az ár alacsony

2016. július 16., szombat 13:38

Jó a minősége, elfogadható a mennyisége az idei búzatermésnek. Ám a gazdák jókedvét elrontja a nagyon alacsony ár. Ráadásul még az aratás első napjaiban a malmi búza felvásárlási ára tonnánként 1500, a takarmánybúzáé 3000 forinttal zuhant egyetlen nap alatt. A helyzetet nehezíti, hogy a magtárakban még a tavalyi termésből is több tízezer tonnát tárolnak. Orosházán készítettünk helyzetképet.

Az idei évben kevesebb közfigyelem irányul a vízgazdálkodásra. Ugyanis, ellentétben az elmúlt három esztendővel, elegendő mennyiségű eső esett a tavaszi hónapokban. Sőt, két-három jelentős mennyiségű esővel az őszi betakarítású növények is „célhoz érhetnek”. Németh Tamás akadémikus szerint Magyarországon nem kell attól tartani, hogy az időjárás átalakulása miatt a mostani vagy a következő generációnak le kell mondania egyes haszonnövények termesztéséről. De az éghajlatváltozásra folyamatosan készülni kell.

Bemutatunk egy több mint százesztendős tábori tűzhelyet is, amit tulajdonosai még ma is használnak. Sőt, több százezer forintért sem voltak hajlandók megválni tőle.

A Soroló 2016. július 9-ei adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!