2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

A homokon nem sok haszonnal kecsegtet

2017. május 4., csütörtök 11:15, frissítve: csütörtök 11:15

Ópusztaszeren tartották az idei országos búzaszentelő szertartást. Ez alkalmat teremtett a Soroló számára arra, hogy a térség mezőgazdaságáról és az itt élő emberek megélhetéséről is beszélgessünk. A homokon nem sok haszonnal kecsegtet a szántóföldi növénytermesztés, itt nem lehet elérni búzával sem az országos termésátlagokat. Az intenzív gazdálkodást igénylő kertészet (szabadföldi és melegházi), valamint a gyümölcstermesztés ígér magasabb bevételeket. Ám, ezt a fiatal generációból egyre kevesebben vállalják.

Lehet sikerpropagandát építeni az egyes statisztikai mutatókra, ám ha egy kicsit a számok mögé is belátunk, akkor kiderült, hogy nem is annyira fényes a teljesítmény. Erről Kapronczai Istvánnal az Agrárgazdasági Intézet nyugalmazott főigazgatójával beszélgetünk.

Egy fiatal csapat hét város főterén köpülte kézi szerszámokkal a vajat. Azért, hogy felhívják a figyelmet arra: mennyivel egészségesebb ennek a természetes alapanyagú élelmiszernek a fogyasztása, mint az oly széles körben használt margariné.

A Soroló április 29-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!