2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Sajtóklub

Sajtóklub: A padló fel lett mosva, csak Jakab volt a rongy a felmosófán

Nem biztos, hogy az ellenzéknek valóban jó az összefogás, sőt az ellenzéki összefogás megbukott, hiszen kiderült, a „moslékkoalíció” vasárnap nem hozta el a beígért égszakadást, földindulást. De valójában a hazai ellenzéki pártoknak van-e más, mint az összefogás? Külön-külön hol lennének? – hangzott el a Sajtóklubban. Megfogadva Jakab Péter Jobbik-elnök tanácsát „rettegve” elemezték a műsor meghívott vendégei, Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László Bayer Zsolt műsorvezetése mentén, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, Koncz Zsófia győzelmével zárult a borsodi időközi választás, aminek végeredményével talán az utolsó szöget is sikerült beverni a Jobbik koporsójába.

  • Sajtóklub: A padló fel lett mosva, csak Jakab volt a rongy a felmosófán

Ez egy nagy csata volt, mindkét tábor felvonultatott minden tisztet, minden lovagot, mindenféle harci eszközt, ez pedig egy komoly ütközet volt, mégpedig egy olyan terepen, ahol senki sem lehetett biztos a végkimenetelben – így jellemezte Bencsik András a borsodi időközi választást.

Koncz Zsófia csaknem 51 százalékos eredménye azt üzeni, hogy teljesen mindegy van-e az ellenzéki pártok között összefogás vagy sem a Magyar Demokrata főszerkesztője szerint.

Nagyon vigyáznom kell, hogy a rettegéstől össze ne csináljak

– jelentette ki Gajdics Ottó arra reagálva, hogy a vasárnapi Fidesz-győzelem után Jakab Péter arról beszélt, hogy „retteghet a Fidesz, mert másfél év múlva az ellenzék el fogja söpörni és a rezsim, illetve a rezsim kiszolgálói mehetnek a levesbe”. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője úgy látja, a vasárnapi borsodi időközi választás után csak a Jobbik elnökének lehet félnivalója.

Ezzel az utolsó szöget is beverték az ő és a Jobbik koporsójába. Nagyon el kell gondolkodnia a mi Ferinknek, hogy mi a frásznak neki ez a Jobbik

– fogalmazott.

Gajdics Ottó szerint a borsodi időközi választás eredményének fényében a legfontosabb tanulság, hogy még mindig jelentősen többen vannak azok, akik „a szemüknek”, nem pedig Gyurcsány Ferencnek és „csatlósainak” hisznek.

Amíg ennyivel többen leszünk, addig van remény és ha így össze tudunk fogni, akkor a haza fényre derül

– ismételte meg a hétfői Magyar Nemzetben leírt gondolatait a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Bayer Zsolt arra emlékeztetett, hogy néhány hete a parlamentben Jakab Péter Orbán Viktornak címezve kijelentette, hogy október 11-én fel lesz mosva a Fidesszel a padló.

A padló fel lett mosva, csak Jakab volt a rongy a felmosófán, erre valószínűleg ő sem számított

– fűzte hozzá a műsorvezető.

Néző László a tanulságok között említette, hogy ismét bebizonyosodott mennyire elvtelen az ellenzék, hiszen szó nélkül beállt az antiszemita botrányáról elhíresült, vagy kétes üzleti hírű Bíró László mögé.

Az utolsó napokban az összes ellenzéki pártvezér Karácsony Gergelyestül ott kampányolt ennek az embernek, aki bizonyítottan antiszemita és kétes üzleti ügyekbe keveredett

– tette hozzá a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője utalva arra, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a választási eredményt értékelve a közösségi oldalán megemlített egy, a Bíró Lászlóhoz köthető korrupciógyanús ügyet és azt állította az összellenzéki jelölt és csapata egy 50 millió forintnyi uniós támogatás jelentős részét nem fejlesztésre, hanem magára költötte.

Ami érdekesség, hogy Hadházy Ákos a Facebook-bejegyzésében bevallja, úgy segítette Bíró László, hogy a korrupciógyanús ügyről nyilvánosan nem szólt, hanem csak a pártelnököket értesítette.

Ezt nem úgy hívják, hogy bűnsegédi bűnrészesség?

– tette fel a kérdést Bayer Zsolt.

Néző László szerint Hadházy Ákos annyira „hülye” politikus, hogy saját maga elárulta bűnpártolást követett el, ezen kívül azzal, hogy a korrupciógyanút megsúgta a pártelnököknek, őket is bemártotta.

Ezek szerint Gyurcsánytól Jakabig mindenki tudott arról, hogy Bíró sokkal bűnösebb ember (…) Van ekkora hülyeség a magyar politikatörténetben?

- tette fel a kérdést.

Gajdics Ottó úgy látja, Hadházy azért is adja ki ezeket az információkat, mert semmi nincs, ami az ellenzéki összefogást összetartsa. Emlékeztetett arra, hogy Jakab Péter a jobboldali sajtót vádolta azzal, hogy hazugságokat terjeszt Bíró Lászlóról, pedig - szögezte le Gajdics -

mint közszereplőnek Jakabnak és Hadházynak és a többieknek is kutya kötelességük lett volna feljelentést tenniük.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. A filmről, valamint a színdarabról Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők Dino Benjámin és Wunderlich József színművészekkel beszélgettek. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
Sajtóklub - „Veled vagyunk, Judit!” + videó

Sajtóklub - „Veled vagyunk, Judit!” + videó

Könnyek közt mesélt Varga Judit volt miniszter a Magyar Péterrel töltött éveiről a Frizbi Tv-ben. Varga Judit elmondta: Magyar Péter verbálisan és fizikailag is bántalmazta, terrorizálta és fenyegette a házasságuk alatt. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!